Deklaracija Vlade Srbije značajna za podršku Vučiću

Na sjednici Vlade usvojena je Deklaracija o podršci aktivnostima predsjednika Republike Srbije, saznaje B92.net.

Srbija 03.09.2020 | 19:03
Deklaracija Vlade Srbije značajna za podršku Vučiću

U pitanju su aktivnosti koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini

"Polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Republike Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za Kosovo i Metohiju, Vlada podržava aktivnosti Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu, SAD, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela", navodi se u odluci Vlade.

Dodaje se i da Vlada smatra da su dosadašnje aktivnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora pre svega očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije danas usvojenom Deklaracijom pružila najsnažniju podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u, kako ističe, veoma teškim i kompleksnim razgovorima koje u Vašingtonu vodi u najboljem interesu građana Srbije.

"Od presudnog značaja u ovom trenutku je da budemo jedinstveni, jer samo jedinstveni možemo da budemo uspešni u borbi za naše interese", rekla je Brnabićeva i dodala da je izuzetno važno da u tim razgovorima dođe do napretka u normalizaciji ekonomskih odnosa sa Prištinom.

Ističe da će bolji ekonomski odnosi direktno uticati i na kvalitet života svih građana.

Brnabićeva je navela da političko iskustvo i podrška naroda koju predsednik Vučić ima jasno pokazuju da je on osoba koja je u stanju da štiti i da se bori za interes Srbije na svakoj adresi na svetu.

(Tanjug/B92)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rale

03.09.2020 17:33

Koja vlada, pa nema vlade.

ODGOVORITE
Name

jest,ja

03.09.2020 19:11

Cuj privremenih instititucija,sto je babi milo u snu joj se snilo.

ODGOVORITE