Митрополија: Полиција ћути - за најављена окупљања зна

Из Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве саопштено је да су, због велике узнемирености вјерника и грађана, обавијестили Одјељење безбједности Цетиње, директора Управе полиције Црне Горе Веселина Вељовића и министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића о данашњем најављеном окупљању пред Цетињским манастиром.

Регион 03.09.2020 | 14:28
Митрополија: Полиција ћути - за најављена окупљања зна

"О нашем допису полицији и Министарству унутрашњих послова упознати су и градоначелник Цетиња, као и Делегација ЕУ и амбасаде САД и Велике Британије", наводи се саопштењу.

Митрополија је од надлежних органа затражила да данашњи дан прође мирно и да предузму све неопходне активности ради спречавања било каквог нарушавања јавног реда и мира.

"Данас до 13 часова нисмо добили никакву информацију из Управе полиције о поступању по нашем захтјеву, нити смо упознати да ли су предузете било какве активности у погледу очувања јавног реда и мира и безбједности грађана и црквене имовине, што је очигледно одступање од досадашње праксе", наводи се у саопштењу.

Из Митрополије наводе да се јавности обраћају у неспокојству да ли ће данашње поподне протећи у миру и поретку.

"Цетињски манастир, као што сви Цетињани добро знају, отворен је за свакога без разлике у националној, идеолошко-политичкој или било каквој другој припадности. Не постоји никакав разлог да се неко окупља пред њим против било кога, а особито не да се Црна Гора брани од овог манастира или некога у њему", истиче се у саопштењу.

Из Митрополије црногорско-приморске наводе да су "сви житељи манастира, на челу с митрополитом, доброжелатељи Црне Горе".

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Миле

03.09.2020 12:54

Миран протест нетреба никога да брине...

ОДГОВОРИТЕ
Name

криви-капиц

03.09.2020 13:02

То би била та демократска власт у црној гори на целу са амфилохијем који је као јуце осудио инциденте у плевљима а ноцас их поновио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

03.09.2020 13:06

Ћутала је и кад су литије биле, у чему је сад разлика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роб

03.09.2020 13:49

Неста короне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Литијас

03.09.2020 13:54

А јесте обавјеставали кад сте правили Литије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

03.09.2020 14:12

Док стеВи из цркве организовали протесте све је било у реду,а цим је друга страна најавила одмах је јој куку мени.Помогли сте Ви из цркве да пукбе Муло,ал сте помогли да пукне иЦГра и да узбуркате страси национализма,совинизма инестабилности у ЦГри.Гдје се год било која вјерска заједница умјесала било је белаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сека

03.09.2020 20:55

Браво