Mitropolija: Policija ćuti - za najavljena okupljanja zna

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve saopšteno je da su, zbog velike uznemirenosti vjernika i građana, obavijestili Odjeljenje bezbjednosti Cetinje, direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića o današnjem najavljenom okupljanju pred Cetinjskim manastirom.

Region 03.09.2020 | 14:28
Mitropolija: Policija ćuti - za najavljena okupljanja zna

"O našem dopisu policiji i Ministarstvu unutrašnjih poslova upoznati su i gradonačelnik Cetinja, kao i Delegacija EU i ambasade SAD i Velike Britanije", navodi se saopštenju.

Mitropolija je od nadležnih organa zatražila da današnji dan prođe mirno i da preduzmu sve neophodne aktivnosti radi sprečavanja bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira.

"Danas do 13 časova nismo dobili nikakvu informaciju iz Uprave policije o postupanju po našem zahtjevu, niti smo upoznati da li su preduzete bilo kakve aktivnosti u pogledu očuvanja javnog reda i mira i bezbjednosti građana i crkvene imovine, što je očigledno odstupanje od dosadašnje prakse", navodi se u saopštenju.

Iz Mitropolije navode da se javnosti obraćaju u nespokojstvu da li će današnje popodne proteći u miru i poretku.

"Cetinjski manastir, kao što svi Cetinjani dobro znaju, otvoren je za svakoga bez razlike u nacionalnoj, ideološko-političkoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti. Ne postoji nikakav razlog da se neko okuplja pred njim protiv bilo koga, a osobito ne da se Crna Gora brani od ovog manastira ili nekoga u njemu", ističe se u saopštenju.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske navode da su "svi žitelji manastira, na čelu s mitropolitom, dobroželatelji Crne Gore".

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mile

03.09.2020 12:54

Miran protest netreba nikoga da brine...

ODGOVORITE
Name

krivi-kapic

03.09.2020 13:02

To bi bila ta demokratska vlast u crnoj gori na celu sa amfilohijem koji je kao juce osudio incidente u plevljima a nocas ih ponovio.

ODGOVORITE
Name

Pa

03.09.2020 13:06

Ćutala je i kad su litije bile, u čemu je sad razlika

ODGOVORITE
Name

Rob

03.09.2020 13:49

Nesta korone

ODGOVORITE
Name

Litijas

03.09.2020 13:54

A jeste obavjestavali kad ste pravili Litije.

ODGOVORITE
Name

Zoki

03.09.2020 14:12

Dok steVi iz crkve organizovali proteste sve je bilo u redu,a cim je druga strana najavila odmah je joj kuku meni.Pomogli ste Vi iz crkve da pukbe Mulo,al ste pomogli da pukne iCGra i da uzburkate strasi nacionalizma,sovinizma inestabilnosti u CGri.Gdje se god bilo koja vjerska zajednica umjesala bilo je belaja.

ODGOVORITE
Name

Seka

03.09.2020 20:55

Bravo