Доналд Трамп жели вакцинисање против короне прије избора

Америчке здравствене власти затражиле су од савезних држава да припреме масовну дистрибуцију вакцине против корона вируса до почетка новембра, што пада уочи предсједничких избора, наводи се у Америчке здравствене власти затражиле су од савезних држава да припреме масовну дистрибуцију вакцине против коронавируса до почетка новембра, што пада уочи предсједничких избора.

Свијет 03.09.2020 | 09:22
Доналд Трамп жели вакцинисање против короне прије избора

Ова информација наведена је у писму послатом гувернерима, а које је агенција Франце Прес добила на увид.

Амерички институти за превенцију и сузбијање болести (ЦДЦ) траже да државе што прије учине све како би центри за дистрибуцију будуће вакцине били “потпуно оперативни до 1. новембра 2020.”, пише њихов руководилац Роберт Редфилд у писму које је прошле седмице послао савезним државама.

Руководилац ЦДЦ-а спомиње  укидање административних рестрикција, издавање дозвола и лиценци.

Ово је још један знак да је трка за вакцину у пуној брзини широм те земље која је најтеже страдала у пандемији.

Власти се “убрзано припремају за масовну дистрибуцију вакцине против инфекције ЦОВИД-19 у јесен 2020.”, истиче Редфилд у писму.

Предсједник Доналд Трамп рекао је прошле седмице да ће Сједињене Државе имати вакцину ове године, пише клиx.

Иако је неколико вакцина у фази клиничког испитивања, није сигурно хоће ли иједно бити дјелотворно и сигурно, али се власти већ сад припремају за евентуалну дистрибуцију како би уштедјеле драгоцјено вријеме.

У документу које је објавио Њујорк Тајмс и које је послато локалним здравственим властима исти дан кад и писмо руководиоца ЦДЦ-а, разрађују се три сценарија зависно о развоју “вакцина А” и “вакцина Б”. Све су прилике да је ријеч о вакцинама на којима раде Пфизер и Модерна, пише амерички дневник. САД је од ових компанија наручио милионе доза.

“Ниже описане сценарије државе и мјесно правосуђе требају искористити за развој оперативног плана за рано вакцинисање против короне јер ће број вакцина бити ограничена”, образлаже се у документу.

У њему се потанко описују услови њихова складиштења и наводи ко се први треба вакцинисати, а то су здравствени радници.

(Радиосарајево)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

03.09.2020 07:33

У документима се не види да ли ће вакцинација бити обавезна или добровољна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола озрен

03.09.2020 16:51

Он је у истој екипи ко и гејтс све су то исти ликови.

ОДГОВОРИТЕ