ЕУ остаје затворена за грађане земаља Западног Балкана

Амбасадори земаља чланица ЕУ одлучили су да не мијењају постојећу листу од 11 земља којима је дозвољен улазак у ЕУ, потврђено је Тањугу у Бриселу.

Свијет 02.09.2020 | 16:20
ЕУ остаје затворена за грађане земаља Западног Балкана

На првом састанку након љетње паузе, стални представници земља чланица размотрили су информације о епидемолошкој ситуацији и закључили да за сада нема разлога да се постојећа листа трећих земља којима је дозвољен слободан улазак у ЕУ промијени односно скрати или прошири.

На листи земаља ван ЕУ чијим дрзављанима је дозвољено путовање су: Аустралија, Канада, Грузија, Јапан, Нови Зеланд, Руанда, Јужна Кореја, Тајланд, Тунис, Уругвај и Кина која је условљна принципал реципроцитета.

Подсјетимо, амбасадори земља чланица ЕУ одлучили су крајем јула да не врате Србију на листу земља којима је на основу "боље или сличне епидемилошке ситуације" дозвољено путовање у ЕУ. 

На тој листи није била ни БиХ, нити било која државе са Западног Балкана.

Нова ревизија епидемиолошких података и саме листе трећих земља услиједиће за двије недјеље.

(Тањуг) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

1975

02.09.2020 14:33

Узели радне снаге колико им треба. Е јаке дрзаве западни балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

02.09.2020 15:03

Нема више јефтине радне снаге на уштрб домаћег радника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

02.09.2020 17:10

словениа је пуна бугара и шиптара гдје год прођеш кроз радилисте њихов се језик прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

02.09.2020 17:15

Какви лицемјери. А у фебруари и марту корона је стигла на Западни Балкан управо од чланица ЕУ. Како кажу, ЕУ п...м...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.09.2020 18:47

Ти си стварно слуцај за посматрање и треба да се вратис у Средњи вијек, да ли има иста сто се десава да није завјера усмјерена према Србима? Идиоте ако си вец науцио цитати онда покусај и несто разумијети и процитати до краја, критеријуми за отварање граноца ЕУ постављени су половином јуна и врло прецизно су квантитативно одредјени и износе 35 новозаразених по 100 000 становника у последњих седам дана, свака земља која је изнад тог просјека сматра се ризицном. Поред тога ово су само препоруке Европске комисије које нису обавезујуце, сто знаци да свака земља цланица мозе да постави и захтјевније услове за отварање граница, јер свака суверена земља има на то ПРАВО. Наса земља поцетком године не само да није дозвољавала странцима улазак него није пустала цак ни сопствене градјане, сто је преседан у историји. Истовремено поцетком године није постојала никаква забрана за земље Западног Балкана за улазак у ЕУ, уведена је тек негдје крајем маја када су се бројке погорсале и када су се у истом том региону организовали тениски турнири и фудбалске утакмице као нигдје на свијету. А то сто ти зивис у параноји и стално сањас о неким теоријама завјере и сто си третиран од нормалних земаља како јеси треба да се захвалис сопственим неспособним властима које нису дорасле овом изазову, а не другим земљама које се понасају одговорно и зеле да застите сопствене градјане од уносења заразе споља.

Name

Ре ре

02.09.2020 19:55

Немој да вриједјас цовјека зато сто има своје мисљење, није културно и јако је рузно . Ја бих јос додао да су корону донијели наси људи који су ,у том моменту, радили или били , из ко зна којих разлога, у ЕУ.

Name

Ре ре ре2

03.09.2020 19:52

Надаље јос једном понављам да је свака земља суверена у офлуцивању кога це пустити на сопствену територију, једноставно је то тако и у нормалним условима, а камоли у условима ризика преноса заразе. То сто овај Скептик то не зна не даје му право да пљује сваког ко уради несто по његовом мисљењу неправедно према њему и његовим суградјанима због њиховог бозанског, земаљског или не знам ни ја какве вриједности или поријекла. То постоји мозда у клиповима са јутјуба којима себи испира закрзљали мозак, али у стварном свијету не. У стварном свијету углед неке земље мјери се њеном дослиједносцу у примјени закона и вјеродостојносцу у медјународним односима, оцигледно да је наса земља по основу тих критеријумима на самом европском дну и зато и имамо такав третман. За такав третман смо искљуциво сами криви јер бирамо неспособну, лазљиву, превртљиву, корупцији склону, изазовима недораслу и у медјународним односима невјеродостојну власт која је по тим својим особинама врло добро позната властима других земаља и које их, а самим тим и све градјане тако третирају. Све док полуписмени Скептици и ини за све лосе сто нам се десава буду кривца тразили у другима, а не у свом двористу бице нам како нам је сада, а мозда и горе.

Name

Алан Форд

02.09.2020 18:02

РЕ Ово је поводом епидемиолошке ситуације. О чему причате људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тооо

03.09.2020 04:45

ЈА МИСЛИМ ДАЈЕ ОВО УВЕЗИ КОРОНЕ СВЕ ИЗМИСЉОТИНА 7 МИЈЕСЕЦИ ДА ТРАЈЕ ВИРУС ТОЈЕ НЕМОГУЦЕ ОВОЈЕ НЕСТО ДРУГО САМО НАРОДНЕЈМА МУДА ДА КАЗЕ ТОЛИЛОЈЕ НАРОД УПЛАСЕН У СВАСТА ВИЈЕРУЈЕ .КАКВА КОРОНА КАКВИ БАКРАЦИ ОВО НЕСТО СМРДИ У ЗДРАКУ.

ОДГОВОРИТЕ