Љекари затрпани позивима: Траже се оправдања за дјецу

Школска година у Хрватској још није почела, а тамошњи лекари већ су затрпани позивима родитеља, наводи портал Инде.хр.

Регион 02.09.2020 | 09:13
Љекари затрпани позивима: Траже се оправдања за дјецу

Како се наводи на сајту тог хрватског портала, забринути родитељи траже потврду да дете похађа наставу од куће. Некада су то оправдани разлози кад заиста постоји тешко обољење било детета, било родитеља, али углавном је то резултат страха родитеља од могуће заразе.

Проблем је у томе што, како се даље наводи, не постоји дефинисана листа посебно осетљивих категорија, како деце тако и родитеља. Међутим, надлежни задужени за контролу коронавируса сматрају да је пожељно да деца иду у школу. Они кажу да све што треба да се ради у породици је да се држи дистанца, да нема грљења, љубљења...

Лекари пак тврде да они не могу ученике дуготрајно ослободити наставе, већ ту одлуку доносе специјалисти школске медицине.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

02.09.2020 07:47

Шта је ту чудно, стручњаци и власт мјесецима бомбардују родитеље и дјецу са тврдњом да је зараза опасна и смртоносна, а сада кажу да су дјеца безбједна и да нема опасности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.09.2020 08:31

Болесници. Бог им платио. Да нема грљења, љубљења, да имамо хладну дјецу, која нас сутра могу убити кад им нареде.

Name

Марија

02.09.2020 16:31

Сви кукају...остаце дјеца без сколе, отудјице се, короне нема то је завјера...као неке нарикаце, бозе ме опрости! Прије 100 година кад је била спанска грозница умрло 50 мил. људи и све трајало 2 године. И свијет је наставио постојати. Јака ствар да уопсте не иду у сколу до ово не продје. Паметна су данас дјеца, могу 2 године дати за 1. Неце ни корона дуго. Ја казем до нове године. Полако људи и памет у главу

ОДГОВОРИТЕ