Долази ли и Трамп на састанак Београда и Приштине

Ричард Гренел изјавио да засад није одлучено да ли ће председник Доналд Трамп лично учествовати на састанцима са делегацијама Београда и Приштине у Вашингтону.

Свијет 02.09.2020 | 07:50
Долази ли и Трамп на састанак Београда и Приштине

"Председник Трамп је већ део ових разговора, управо с њим сам разговарао о овоме", а да ли ће учествовати лично на састанцима у четвртак или петак "још није одлучено", рекао је синоћ специјални саветник председника САД.

Гренел је у телефонском брифингу са представницима албанских медија, Вашингтон поста и агенције Тањуг, на питање да прецизира шта је амерички председник мислио када је у писму упућеном председнику привремених приштинских институција Хашиму Тачију навео да су САД спремне да помогну у постизању споразума "који ће балансирати интересе Косова и Србије", одговорио:

"Одговор на ово питање зависи од обе стране. Они би требало да потпишу нешто што сматрају да је фер и, искористићу реч, избалансирано. Ако стране сматрају да је нешто избалансирано, ако сматрају да добијају нешто и да је то нешто више од онога што дају и сматрају да је добар споразум, онда би требало да потпишу. Ми нећемо имати тајни споразум. Ми немамо тајне захтеве. Буквално све зависи од страна у преговорима".

Упитан да ли ће координисати питање дијалога са Европском унијом, имајући у виду да ЕУ такође има план који је фокусиран на економски развој и бољитак грађана обе стране, Гренел је казао да они већ координишу са ЕУ и да ће то тако и наставити.

"Ја сам већ имао блиске координације са Француском, али и са другим Европљанима. Ми имамо блиску координацију са Европљанима и они знају наш план и подржавају га", истакао је Гренел, и додао:

"Ја ћу само рећи да су питања учлањења у ЕУ политичка питања, која су одговорност Европљана, а ми радимо оно што можемо, када нас питају, да их подржимо".

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Скептик

02.09.2020 06:18

Зашто се о Косовском проблему разговара у САД и другим земљама које су признале Косово??? Зашто се о проблему Косова не разговара у Русији, Кини, Индији или другим земљама које НИСУ признале Косово???

ОДГОВОРИТЕ
Name

срб

02.09.2020 07:18

Зато сто се њих ниста не пита. Да их се пита тако би и било. То су тигрови од папира.

Name

монголски пијетао

02.09.2020 07:47

Зато сто се зна ко трактор вози,а ко отвара врата.

Name

Добој

02.09.2020 08:40

Да је среце о унутрасњим питањима једне земље разговарало би се унутар ње саме.

Name

XYЗ

02.09.2020 08:10

Признати Косово а за узврат одвојити Републику Српску и припојити је МАЈЦИ СРБИЈИ и проблем решен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

02.09.2020 08:20

за београд би боље било да не уцествује. јер он је ирационалан и непревидив. бубунут це санкције, ал оно спонатано. ал ми га волимо и гласали би за њега, јел?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕДАН

02.09.2020 09:26

ДЕБИЛ,ВИШЕ МАЊЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

профy

03.09.2020 00:15

Долази ли и Трамп на састанак--све лети и лети и лети.....

ОДГОВОРИТЕ