Овјера књижица с мање чекања у редовима

У пословници Фонда здравственог осигурања у граду недавно је инсталиран уређај који ће обезбиједити бољу организацију рада, модернизовати услуге и електронски регулисати контролу чекања у шалтер-сали.

Република Српска 02.09.2020 | 07:13
Овјера књижица с мање чекања у редовима

"Циљ ове модернизације је да осигураницима пружимо ефикаснију услугу уз што мање чекања у редовима", навели су из Фонда здравственог осигурања Бањалука.

Према њиховим ријечима, предност и даље имају труднице, ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца.

"Одвојени су шалтери за рефундације, ино-осигурање те за овјере, што осим овјеравања здравствених књижица подразумијева и сва друга права из здравственог осигурања за која осигураници захтјеве предају на шалтерима", нагласили су у Фонду здравственог осигурања Бањалука.

Додали су да су недавно у шалтер-сали Пословнице ФЗО РС Бањалука урађене и одређене корекције, првенствено визуелне, у циљу стварања што угоднијег амбијента, како за осигуранике, тако и за раднике.

"Фонд настоји да информише осигуранике о свим правима из здравственог осигурања, а све је то доступно на нашој интернет страници, андроид апликацији, као и на званичним налозима ФЗО на друштвеним мрежама", навели су из ове установе.

Истакли су да су најважније информације о здравственом осигурању, новинама и активностима доступне на овим платформама, све у циљу да се смањи потреба доласка у пословнице Фонда ради информисања о правима, процедурама и слично.

"На интернет страници се може провјерити путем е-сервиса да ли се за осигураника редовно уплаћују доприноси за здравствено осигурање, као и термин прегледа за магнетну резонанцу (МР) и компјутеризовану томографију (ЦТ)", закључили су из ФЗО Бањалука.

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Скептик

02.09.2020 06:40

А зашто се уопште овјеравају књижице када је све електронски увезано и када и здравствене установе и пацијенти могу преко интеренета провјерити да ли је уплаћено осигурање за пацијенте. Да ли и у Њемачкој или Француској пацијенти иду у социјално да овјере књижицу? Да ли уопште имају књижицу или имају само здравствену картицу, као личну карту?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незапослена

02.09.2020 08:44

Свака част Зашто уопште овјеравати кљижице кад је све увезано и кад они одмах могу провјерити дали су уплаћени доприноси или не само беспотребно чекати у реду и губити вријеме на неке глупости којих нигдје у свијету нема само у нашој држави.

Name

Бас

02.09.2020 10:36

То је као и за родни лист. Казу једном извадис и готово па онда свак трази оригинал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салтер

02.09.2020 11:06

Овјера књижица је само једна од активности која се ради у Фонду, а ускоро ће престати у потпуности потреба за овјером књижица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

02.09.2020 11:17

А ста да раде оне дебелгузе ако затворе салтере за овјере?

ОДГОВОРИТЕ