Ovjera knjižica s manje čekanja u redovima

U poslovnici Fonda zdravstvenog osiguranja u gradu nedavno je instaliran uređaj koji će obezbijediti bolju organizaciju rada, modernizovati usluge i elektronski regulisati kontrolu čekanja u šalter-sali.

Republika Srpska 02.09.2020 | 07:13
Ovjera knjižica s manje čekanja u redovima

"Cilj ove modernizacije je da osiguranicima pružimo efikasniju uslugu uz što manje čekanja u redovima", naveli su iz Fonda zdravstvenog osiguranja Banjaluka.

Prema njihovim riječima, prednost i dalje imaju trudnice, ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca.

"Odvojeni su šalteri za refundacije, ino-osiguranje te za ovjere, što osim ovjeravanja zdravstvenih knjižica podrazumijeva i sva druga prava iz zdravstvenog osiguranja za koja osiguranici zahtjeve predaju na šalterima", naglasili su u Fondu zdravstvenog osiguranja Banjaluka.

Dodali su da su nedavno u šalter-sali Poslovnice FZO RS Banjaluka urađene i određene korekcije, prvenstveno vizuelne, u cilju stvaranja što ugodnijeg ambijenta, kako za osiguranike, tako i za radnike.

"Fond nastoji da informiše osiguranike o svim pravima iz zdravstvenog osiguranja, a sve je to dostupno na našoj internet stranici, android aplikaciji, kao i na zvaničnim nalozima FZO na društvenim mrežama", naveli su iz ove ustanove.

Istakli su da su najvažnije informacije o zdravstvenom osiguranju, novinama i aktivnostima dostupne na ovim platformama, sve u cilju da se smanji potreba dolaska u poslovnice Fonda radi informisanja o pravima, procedurama i slično.

"Na internet stranici se može provjeriti putem e-servisa da li se za osiguranika redovno uplaćuju doprinosi za zdravstveno osiguranje, kao i termin pregleda za magnetnu rezonancu (MR) i kompjuterizovanu tomografiju (CT)", zaključili su iz FZO Banjaluka.

(Nezavisne)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Skeptik

02.09.2020 06:40

A zašto se uopšte ovjeravaju knjižice kada je sve elektronski uvezano i kada i zdravstvene ustanove i pacijenti mogu preko intereneta provjeriti da li je uplaćeno osiguranje za pacijente. Da li i u Njemačkoj ili Francuskoj pacijenti idu u socijalno da ovjere knjižicu? Da li uopšte imaju knjižicu ili imaju samo zdravstvenu karticu, kao ličnu kartu?

ODGOVORITE
Name

Незапослена

02.09.2020 08:44

Свака част Зашто уопште овјеравати кљижице кад је све увезано и кад они одмах могу провјерити дали су уплаћени доприноси или не само беспотребно чекати у реду и губити вријеме на неке глупости којих нигдје у свијету нема само у нашој држави.

Name

Bas

02.09.2020 10:36

To je kao i za rodni list. Kazu jednom izvadis i gotovo pa onda svak trazi original.

ODGOVORITE
Name

Salter

02.09.2020 11:06

Ovjera knjižica je samo jedna od aktivnosti koja se radi u Fondu, a uskoro će prestati u potpunosti potreba za ovjerom knjižica.

ODGOVORITE
Name

Jing jang

02.09.2020 11:17

A sta da rade one debelguze ako zatvore saltere za ovjere?

ODGOVORITE