Упозорење ЕУ: Мађарска не може да затвори границе

Европска унија је упозорила Мађарску да не може да затвори своје границе за све странце и да дозволи повратак само сопственим грађанима.

Свијет 01.09.2020 | 21:34
Упозорење ЕУ: Мађарска не може да затвори границе

Упозорење је стигло након што је мађарска влада данас увела нове мере као одговор на, како је рекла, други талас инфекција корона вируса у Европи.

Мађари који се враћају из иностранства сада ће морати у карантин на две недеље, осим ако два пута не буду негативни на тесту на корона вирус, пренео је АП.

Гергели Гулиас, шеф кабинета мађарског премијера Виктора Орбана изјавио је да странци не могу да уђу у земљу осим у оправданим случајевима.

Он није детаљно објаснио који су то случајеви.

Портпарол Европске комисије Кристијан Виганд рекао је новинарима да не може бити дискриминације међу грађанима ЕУ када су у питању ограничења путовања.

"Постоје јасна правила о слободном кретању у Европској унији и свака држава чланица треба да их се придржава", истако је он.

У Мађарској је, за разлику од земаља попут Шпаније и Француске, регистровано само 616 смртних случајева од корона вируса.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

мадјарска не мозе...

02.09.2020 04:56

...кад оно мадјарска затворила. Ста цемо сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

02.09.2020 05:51

Може може и те како може. Може Орбан али ЕУ не може њему наредити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нистре

02.09.2020 07:28

А Словенија може је е јесте и Европа свака вам част ја брије једни могу једни не па како спреечити заразу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

02.09.2020 11:05

Преведи на српски.

Name

Патриота

03.09.2020 16:44

Сад само мало и та смрадљива ,националистицка,смрадљива ЕУ.Како не мозе Мађарска да затвори а Аустриј,Италија,Француска и тд су могли да затворе?У Француској заражених хиљаде,у Њемацкој такође.. У Швајцарска дневно од 300 па надаље.Цињеница да се овдје у овој Корони ради о ЕВРОПСКОЈ ДИСКРИМИНАЦИ ЉУДИ,СТАНОВНИСТА И ДРЗАВА!!!ПА НЕМОЗЕМИ НИКО РЕЦИ ДА ИТАЛИЈА ЈОС УВИЈЕК ВАНДРЕДНО СТАЊЕ ИМА ДО 15.09,ЊЕМАЦКА ХИЉАДЕ,СВИЦА СТОТИНЕ ДНЕВНО,ФРАНЦУЗИ ТАКОДЈЕ И ОНИ МОКУ СЛОБОДНО СЕ КРЕЦУ,НА ОДМОР ИДУ БЛА БЛА...А БОСНА И ОСТАЛА БИЈЕДА НЕМОГУ СВОЈЕ НАЈМИЛИЈЕ ПОСЈЕТИТИ ИНАЦЕ ИЗОЛАЦИЈА И ТД..ЈА НЕЗНАМ СТА БОСНА ЦЕКА,СВЕ ДРЗАВЕ НА ЛИСТУ ЗАБРАНЕ УЛАСКА,КРЕТАЊА...СМРАДЉИВА ЕУ ПА ВИ ТЕЗИТЕ ЊОЈ.НАЦИСТИ ТЕСКИ,ФУЈ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

03.09.2020 16:45

МАДЈАРИ САМО ЗАТВОРИТЕ ГРАНИЦЕ ЗА СВЕ ЕУ ГРАДЈАНЕ,НИКОМЕ НЕМА УЦИ А СВОЈ НАРОД ПУСТИТЕ СЛОБОДНО ДАСЕ КРЕЦЕ.ИСТО КАО СТО ЕУ РАДИ ОД САМОГ ПОЦЕТКА.ЦИСТА ПОЛИТИКА,ПРОЦУРИЛО ЈЕ ВЕЦ ОДАВНО САМО НАРОД ГЛУПАВИ.

ОДГОВОРИТЕ