Upozorenje EU: Mađarska ne može da zatvori granice

Evropska unija je upozorila Mađarsku da ne može da zatvori svoje granice za sve strance i da dozvoli povratak samo sopstvenim građanima.

Svijet 01.09.2020 | 21:34
Upozorenje EU: Mađarska ne može da zatvori granice

Upozorenje je stiglo nakon što je mađarska vlada danas uvela nove mere kao odgovor na, kako je rekla, drugi talas infekcija korona virusa u Evropi.

Mađari koji se vraćaju iz inostranstva sada će morati u karantin na dve nedelje, osim ako dva puta ne budu negativni na testu na korona virus, preneo je AP.

Gergeli Gulias, šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana izjavio je da stranci ne mogu da uđu u zemlju osim u opravdanim slučajevima.

On nije detaljno objasnio koji su to slučajevi.

Portparol Evropske komisije Kristijan Vigand rekao je novinarima da ne može biti diskriminacije među građanima EU kada su u pitanju ograničenja putovanja.

"Postoje jasna pravila o slobodnom kretanju u Evropskoj uniji i svaka država članica treba da ih se pridržava", istako je on.

U Mađarskoj je, za razliku od zemalja poput Španije i Francuske, registrovano samo 616 smrtnih slučajeva od korona virusa.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

madjarska ne moze...

02.09.2020 04:56

...kad ono madjarska zatvorila. Sta cemo sad?

ODGOVORITE
Name

А

02.09.2020 05:51

Може може и те како може. Може Орбан али ЕУ не може њему наредити.

ODGOVORITE
Name

Nistre

02.09.2020 07:28

A Slovenija može je e jeste i Evropa svaka vam čast ja brije jedni mogu jedni ne pa kako spreečiti zarazu !

ODGOVORITE
Name

oo7

02.09.2020 11:05

Prevedi na srpski.

Name

Patriota

03.09.2020 16:44

Sad samo malo i ta smradljiva ,nacionalisticka,smradljiva EU.Kako ne moze Mađarska da zatvori a Austrij,Italija,Francuska i td su mogli da zatvore?U Francuskoj zaraženih hiljade,u Njemackoj takođe.. U Švajcarska dnevno od 300 pa nadalje.Cinjenica da se ovdje u ovoj Koroni radi o EVROPSKOJ DISKRIMINACI LJUDI,STANOVNISTA I DRZAVA!!!PA NEMOZEMI NIKO RECI DA ITALIJA JOS UVIJEK VANDREDNO STANJE IMA DO 15.09,NJEMACKA HILJADE,SVICA STOTINE DNEVNO,FRANCUZI TAKODJE I ONI MOKU SLOBODNO SE KRECU,NA ODMOR IDU BLA BLA...A BOSNA I OSTALA BIJEDA NEMOGU SVOJE NAJMILIJE POSJETITI INACE IZOLACIJA I TD..JA NEZNAM STA BOSNA CEKA,SVE DRZAVE NA LISTU ZABRANE ULASKA,KRETANJA...SMRADLJIVA EU PA VI TEZITE NJOJ.NACISTI TESKI,FUJ...

ODGOVORITE
Name

Patriota

03.09.2020 16:45

MADJARI SAMO ZATVORITE GRANICE ZA SVE EU GRADJANE,NIKOME NEMA UCI A SVOJ NAROD PUSTITE SLOBODNO DASE KRECE.ISTO KAO STO EU RADI OD SAMOG POCETKA.CISTA POLITIKA,PROCURILO JE VEC ODAVNO SAMO NAROD GLUPAVI.

ODGOVORITE