Влада Српске Кудића незаконито смијенила, суд га вратио

Миодраг Кудић успио је судски доказати да га је Влада Републике Српске незаконито смијенила са мјеста члана Управог одбора Управе за индиректно опорезивање (УИО) и након девет мјесеци враћен је на ту позицију, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 01.09.2020 | 16:33
Влада Српске Кудића незаконито смијенила, суд га вратио

Кудић је био дугогодишњи члан УО УИО, као експерт испред Владе Републике Српске, а у новембру прошле године је смијењен.

„Процедура о мом разрјешењу није спроведена како треба и то је завршена прича. Што се тиче исплате накнада, то је обавеза Управе, а не Владе и ти процеси још трају“, истакао је Кудић.

Кудић ће на мјесту члана Управног одбора УИО бити кратко јер му ускоро, до краја ове године, истиче мандат.

Подсјећамо, Влада Републике Српске именовала је прошле године у новембру Далибора Томаша за вршиоца дужности члана Управог одбора УИО, након што је разријешила Кудића.

Чланови Управног одбора УИО су министар финансија БиХ Вјекослав Беванда, министар финансија РС Зора Видовић, министар финансија ФБиХ Јелка Милићевић, те три експерта испред Савјета министара БиХ, Владе РС и Владе ФБиХ.

Управни одбор УИО БиХ надзире рад УИО и одговоран је директно Савјету министара БиХ. Управни одбор надлежан је за утврђивање приједлога политике индиректног опорезивања, дефинише стратешке циљеве и одобрава годишњи план рада УИО, буџет Управе, подзаконске акте и остале проведбене прописе које припрема Управа.

(Цапитал)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мирослав

01.09.2020 15:12

Дајте тим Томашима још функција , ријетко способни људи , колико вам треба ,само јавите скупићемо , докад проклетиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

01.09.2020 15:45

Па Кудић је једини економист из РС који у УИО зна свој посао.Да нису он и Ценићка били у тој управи расподјелу су до тада Чаушевић и цомпанија вршили како су хтјели.Милиони су спашени захваљујући њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

01.09.2020 16:52

Сад тужба па одштета па ће то народ да плати зашто не тужите то дјубре нек он плати.Зна туживат за душевну бол кретен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

01.09.2020 21:29

Ријетко стручан економиста и надасве поштен !