Vlada Srpske Kudića nezakonito smijenila, sud ga vratio

Miodrag Kudić uspio je sudski dokazati da ga je Vlada Republike Srpske nezakonito smijenila sa mjesta člana Upravog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) i nakon devet mjeseci vraćen je na tu poziciju, saznaje portal CAPITAL.

Republika Srpska 01.09.2020 | 16:33
Vlada Srpske Kudića nezakonito smijenila, sud ga vratio

Kudić je bio dugogodišnji član UO UIO, kao ekspert ispred Vlade Republike Srpske, a u novembru prošle godine je smijenjen.

„Procedura o mom razrješenju nije sprovedena kako treba i to je završena priča. Što se tiče isplate naknada, to je obaveza Uprave, a ne Vlade i ti procesi još traju“, istakao je Kudić.

Kudić će na mjestu člana Upravnog odbora UIO biti kratko jer mu uskoro, do kraja ove godine, ističe mandat.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske imenovala je prošle godine u novembru Dalibora Tomaša za vršioca dužnosti člana Upravog odbora UIO, nakon što je razriješila Kudića.

Članovi Upravnog odbora UIO su ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, ministar finansija RS Zora Vidović, ministar finansija FBiH Jelka Milićević, te tri eksperta ispred Savjeta ministara BiH, Vlade RS i Vlade FBiH.

Upravni odbor UIO BiH nadzire rad UIO i odgovoran je direktno Savjetu ministara BiH. Upravni odbor nadležan je za utvrđivanje prijedloga politike indirektnog oporezivanja, definiše strateške ciljeve i odobrava godišnji plan rada UIO, budžet Uprave, podzakonske akte i ostale provedbene propise koje priprema Uprava.

(Capital)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Мирослав

01.09.2020 15:12

Дајте тим Томашима још функција , ријетко способни људи , колико вам треба ,само јавите скупићемо , докад проклетиње.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

01.09.2020 15:45

Pa Kudić je jedini ekonomist iz RS koji u UIO zna svoj posao.Da nisu on i Cenićka bili u toj upravi raspodjelu su do tada Čaušević i companija vršili kako su htjeli.Milioni su spašeni zahvaljujući njemu.

ODGOVORITE
Name

Radovan

01.09.2020 16:52

Sad tužba pa odšteta pa će to narod da plati zašto ne tužite to djubre nek on plati.Zna tuživat za duševnu bol kreten.

ODGOVORITE
Name

Dule

01.09.2020 21:29

Rijetko stručan ekonomista i nadasve pošten !