Донација школског прибора вишечланим породицама

Седму годину за редом, Унија удружења послодаваца РС је уз помоћ својих чланова донирала вишечланим породицама из Удружења 4 плус школски прибор поводом почетка нове школске године.

Република Српска 01.09.2020 | 15:42
Донација школског прибора вишечланим породицама

Заједничком акцијом донације школског прибора, Унија удружења послодаваца и Удружење 4 плус желе да укажу на значај породице, мајчинства и дјеце за друштво у цјелини. 

 „Ове године компаније које су се укључиле у ову активност су прикупиле школског прибора у вриједности 6 500 КМ и надамо се да ће наши ђаци у овој школској години забиљежити још боље резултате него што су имали у претходној школској години“, каже Саша Аћић, Унија удружења послодаваца РС 

 „Ово ћемо гледати да подијелимо максимално да свако дијете добије бар колико толико прибора свакоме значи и једна свеска поготово ко школује троје, четворо или више дјеце то је фина помоћ и подршка“, каже Јован Радовановћ, Удружење 4 плус.

Донацију школског прибора добило је 700 чланова бањалучког Удружења 4 плус. Међу њима су и основци Филип Дележан и Александар Штрбац који кажу да им је драго да су добили све што им је потребно за ову школску годину.

 „Добили смо школски прибор за школу свеске и бојице и оловке“, каже Александар Штрбац, ученик 5.разреда основне школе.

 „Боље је ова школа, зато што на онлине настави је било пуно да се пише и ради а овдје и није баш толико“, каже Филип Дележан, ученик 4.разреда основне школе.

Родитељи кажу да им је ова помоћ добро дошла јер је у данашње вријеме тешко обезбиједити школски прибор. Драго им је да су дјеца кренула у школу јер је за свако дијете битна социјализација.

Изјава „Данас покушавамо да се снађемо, мислим да је  ова варијанта скраћене наставе боља него настава на даљину јер ипак контакт учитељице и дјеце јако битан у њиховом образовању“, каже Маргета Дележан, мајка 4 дјеце.

У протеклих 7 година, чланице Удружења послодаваца Републике Српске у овој акцији донирале су школског прибора у вриједности око 40 000 марака за дјецу из вишечланих породица.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

00000

01.09.2020 16:19

Похвално.А ста је са дјецом која имају само једног родитеља.Мислим да је њима много тезе и да би им свака врста помоци добро досла.Поготово сада у овом времену

ОДГОВОРИТЕ