Donacija školskog pribora višečlanim porodicama

Sedmu godinu za redom, Unija udruženja poslodavaca RS je uz pomoć svojih članova donirala višečlanim porodicama iz Udruženja 4 plus školski pribor povodom početka nove školske godine.

Republika Srpska 01.09.2020 | 15:42
Donacija školskog pribora višečlanim porodicama

Zajedničkom akcijom donacije školskog pribora, Unija udruženja poslodavaca i Udruženje 4 plus žele da ukažu na značaj porodice, majčinstva i djece za društvo u cjelini. 

 „Ove godine kompanije koje su se uključile u ovu aktivnost su prikupile školskog pribora u vrijednosti 6 500 KM i nadamo se da će naši đaci u ovoj školskoj godini zabilježiti još bolje rezultate nego što su imali u prethodnoj školskoj godini“, kaže Saša Aćić, Unija udruženja poslodavaca RS 

 „Ovo ćemo gledati da podijelimo maksimalno da svako dijete dobije bar koliko toliko pribora svakome znači i jedna sveska pogotovo ko školuje troje, četvoro ili više djece to je fina pomoć i podrška“, kaže Jovan Radovanovć, Udruženje 4 plus.

Donaciju školskog pribora dobilo je 700 članova banjalučkog Udruženja 4 plus. Među njima su i osnovci Filip Deležan i Aleksandar Štrbac koji kažu da im je drago da su dobili sve što im je potrebno za ovu školsku godinu.

 „Dobili smo školski pribor za školu sveske i bojice i olovke“, kaže Aleksandar Štrbac, učenik 5.razreda osnovne škole.

 „Bolje je ova škola, zato što na online nastavi je bilo puno da se piše i radi a ovdje i nije baš toliko“, kaže Filip Deležan, učenik 4.razreda osnovne škole.

Roditelji kažu da im je ova pomoć dobro došla jer je u današnje vrijeme teško obezbijediti školski pribor. Drago im je da su djeca krenula u školu jer je za svako dijete bitna socijalizacija.

Izjava „Danas pokušavamo da se snađemo, mislim da je  ova varijanta skraćene nastave bolja nego nastava na daljinu jer ipak kontakt učiteljice i djece jako bitan u njihovom obrazovanju“, kaže Margeta Deležan, majka 4 djece.

U proteklih 7 godina, članice Udruženja poslodavaca Republike Srpske u ovoj akciji donirale su školskog pribora u vrijednosti oko 40 000 maraka za djecu iz višečlanih porodica.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

00000

01.09.2020 16:19

Pohvalno.A sta je sa djecom koja imaju samo jednog roditelja.Mislim da je njima mnogo teze i da bi im svaka vrsta pomoci dobro dosla.Pogotovo sada u ovom vremenu

ODGOVORITE