Необична провала у приватни посјед Бисере Турковић

Утврђено форензичком анализом да су подаци с хард дискова копирани - Рачунаре није користила министрица за државне послове - Уређаје користили чланови породице

Босна и Херцеговина 01.09.2020 | 10:58
Необична провала у приватни посјед Бисере Турковић

Замјеница предсједавајућег Савјета министара БиХ и министрица спољних послова Бисера Турковић пријавила је ових дана локалној полицији и свом осигурању провалу у један од објеката у њеном власништву, сазнаје „Дневни аваз“ из добро обавјештених извора.

Оно што је посебно индикативно, како преноси лист,  јесте да је ријеч о двострукој провали у кућу у центру Сарајева, при чему су из ње изнесени само приватни пријеносни рачунари.

Усред дана

Додатне сумње, како се наводи у тексту, на цијели случај баца и то што је утврђено да су рачунари у оба случаја врло брзо враћени у објект! 

Рачунаре, како је речено, користе чланови породице шефице дипломатије БиХ, али не она лично.

- Наравно, све је пријављено надлежним институцијама. У први мах су утврдили да је из приземља објекта усред дана украден лаптоп. Пријавили су провалу и крађу, али су шокирани када су ујутро затекли враћен рачунар. Након форензичке анализе, утврђено је да је цијели хард диск, као и приватни подаци који су се на њему налазили преснимљени - рекао је извор близак министрици.

Министрица Турковић је кратко у изјави за „Аваз“ потврдила да је пријављена провала у један објект у Сарајеву, али није хтјела говорити детаљно о случају.

- О свему су обавијештене надлежне институције - истакла је.

Садржај дискова

Но, само неколико дана након првог случаја, утврђено је да је и други рачунар који је био у објекту однесен и враћен за кратко вријеме. Све ово је, како сазнајемо, могуће јер се у објекту користи углавном горњи спрат, док су приватни рачунари били у приземљу. 

- Показало се да је некоме, очито, било посебно интересантно то шта се налази на дисковима - навео је саговорник тог листа.

Недостаје шараф

Ријеч је, како се тврди, о приватним рачунарима и никаквог службеног кориштења тих уређаја није било нити рачунари имају везе с пословима министрице спољних послова. 

- Анализом је утврђено да на једном од хард дискова недостаје шараф, што указује на то да је диск, вјероватно, скидан и враћан у рачунар - тврди извор Аваза.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ливе

01.09.2020 09:44

Какви глупани, па та не зна ни користити лаптоп, као ни већина других политичара у БиХ. Гледаш ону тројицу у Предсједништву, кад је неки снимак са састанка, само заклапају оне рачунаре, нико ништа не ради на њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

01.09.2020 09:45

Тако је слицно несто оригинал дејтонског споразума и купопродајни од Боске из Бањалуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааааа...

01.09.2020 09:53

То се зове домаћа крађа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

аи

01.09.2020 14:23

Да је богдо њу украо.

Name

Гого

01.09.2020 09:55

Цуј ,недостаје сараф....па који то хакер вади диск да би га копирао....па зар није га лаксе хаковати кад је прикацен на мрезу....неко је ту аматер ...или Бисерини...или ови сто су га посудили, ако је уопсте био посудјен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

01.09.2020 11:03

На тим дисковима су уплате из Пакистана за пријем пар стотина миграната.Велика лова је у питању то је копирао нас Баја сада слиједе договори колико је Бајино да неби то искористио у предизборну кампању.Коалиција СДА -Снсд

Name

Пера

01.09.2020 11:51

ЛАЖ, ЛАЖ, ЛАЖ.........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

01.09.2020 12:57

Ма лазе бабускара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

01.09.2020 13:51

Мозел је неко замислити да барата лаптопом,ал је тамо Шпирић могао бих је обучити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадеЛукиц

01.09.2020 14:11

Лако је открити лопова,само ухапсите остецену и слуцај заврсен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад крмци занијеме

01.09.2020 15:04

Ове сељаке треба моткама тјерати, није им мјесто у граду. Драга аустроугарска са малтама и малтарином!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

01.09.2020 16:59

Нити један члан Предсједништва БиХ не знају радити са рачунаром. У вријеме кад су они студирали тога није било а послије се нису хтјели научити.

ОДГОВОРИТЕ