Неће бити узајамног признања у Вашингтону

Рамуш Харадинај изјавио је вечерас да је у постизање узајамног признавања током предстојећег дијалага Београда и Приштине у Вашингтону тешко поверовати.

Србија 01.09.2020 | 00:02
Неће бити узајамног признања у Вашингтону

Међутим, он је додао да ће на том састанку доћи до ''политичког напретка'' у односима две стране.

Харадинај је за приштинску телевизију Т7 рекао да су се сви лидери владајуће коалиције састали и детаљно разговарали о томе шта чека приштинску делегацију на састанку у Вашингтону 4. септембра.

"Начело територијалне неповредивости. О принципу уставности и Заједници српских општина уопште неће бити речи у Вашингтону. Да се постигне признање, мало је тешко поверовати. Али, доћи ће до политичког напретка", рекао је Харадинај.

Према његовим рецима, Бела кућа ће захтевати од Европске уније већи напредак у дијалогу, пренело је Косово онлајн.

"Европска унија се плаши да ће Бела кућа инсистирати на коначном споразуму, али то неће бити постигнуто. Биће великог напретка у међусобним односима. Разговараће се углавном о економским темама", додао је Харадинај.

(Тањуг) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЧУЈ ЧУЈ УЗЈАМАНО

01.09.2020 04:21

Е ОВАКВОГ БЕЗОБРАЗЛУКА СВИЈЕТ НИЈЕ ВИДИО. ШТА УЗАЈАМНО. САД ЈЕ НЕКО ЗА ШИПТАРСКЕ НАРКО ПАРЕ ИЗМИСЛИО МЕЂУНАРОДНО ПРАВО ПО КОЈЕМ КАО И КОСОВО КАО ТРЕБА ПРИЗНАТИ СРБИЈУ. МА ХАЈТЕ. ИМА СРБИЈА ПРИЗНАЊЕ ПО СУКЦЕСИЈИ С ЧИМ КОСОВО ВЕЗЕ НЕМА ЈЕР НИЈЕ НИ МОГЛО УЧЕСТВОВАТИ У СУКЦЕСИЈИ. ОВО ЈЕ ОГАВНА ЛАЖ И ЈОШ ЈЕДАН НЕВИЂЕН БЕЗОБРАЗЛУК ПРЕМА ЦИЈЕЛОМ СРПСКОМ НАРОДУ И НЕЋЕ ТО ПРОЋИ. ЧУЈ УЗАЈАМНО. А ШТА УЗАЈАМНО. МА НЕМА ШАНСЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

01.09.2020 04:59

Неће се причати о узајамнон признању, неће се причати о размјени територија, неће се причати о заједници српских општина...О чему ће се онда причати? О корони?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.09.2020 07:31

О климатском загријавању јер су они струцњаци за то.

Name

АНТЕ

01.09.2020 08:58

Па ништа, Србија наставља да тавори у предсобљу Европе. На неодређено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре АНТЕ

01.09.2020 20:07

Твоји су у ЕУ и узивај. Све имас. Буди сретан. И не брини за остале.