Neće biti uzajamnog priznanja u Vašingtonu

Ramuš Haradinaj izjavio je večeras da je u postizanje uzajamnog priznavanja tokom predstojećeg dijalaga Beograda i Prištine u Vašingtonu teško poverovati.

Srbija 01.09.2020 | 00:02
Neće biti uzajamnog priznanja u Vašingtonu

Međutim, on je dodao da će na tom sastanku doći do ''političkog napretka'' u odnosima dve strane.

Haradinaj je za prištinsku televiziju T7 rekao da su se svi lideri vladajuće koalicije sastali i detaljno razgovarali o tome šta čeka prištinsku delegaciju na sastanku u Vašingtonu 4. septembra.

"Načelo teritorijalne nepovredivosti. O principu ustavnosti i Zajednici srpskih opština uopšte neće biti reči u Vašingtonu. Da se postigne priznanje, malo je teško poverovati. Ali, doći će do političkog napretka", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim recima, Bela kuća će zahtevati od Evropske unije veći napredak u dijalogu, prenelo je Kosovo onlajn.

"Evropska unija se plaši da će Bela kuća insistirati na konačnom sporazumu, ali to neće biti postignuto. Biće velikog napretka u međusobnim odnosima. Razgovaraće se uglavnom o ekonomskim temama", dodao je Haradinaj.

(Tanjug) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ЧУЈ ЧУЈ УЗЈАМАНО

01.09.2020 04:21

Е ОВАКВОГ БЕЗОБРАЗЛУКА СВИЈЕТ НИЈЕ ВИДИО. ШТА УЗАЈАМНО. САД ЈЕ НЕКО ЗА ШИПТАРСКЕ НАРКО ПАРЕ ИЗМИСЛИО МЕЂУНАРОДНО ПРАВО ПО КОЈЕМ КАО И КОСОВО КАО ТРЕБА ПРИЗНАТИ СРБИЈУ. МА ХАЈТЕ. ИМА СРБИЈА ПРИЗНАЊЕ ПО СУКЦЕСИЈИ С ЧИМ КОСОВО ВЕЗЕ НЕМА ЈЕР НИЈЕ НИ МОГЛО УЧЕСТВОВАТИ У СУКЦЕСИЈИ. ОВО ЈЕ ОГАВНА ЛАЖ И ЈОШ ЈЕДАН НЕВИЂЕН БЕЗОБРАЗЛУК ПРЕМА ЦИЈЕЛОМ СРПСКОМ НАРОДУ И НЕЋЕ ТО ПРОЋИ. ЧУЈ УЗАЈАМНО. А ШТА УЗАЈАМНО. МА НЕМА ШАНСЕ.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

01.09.2020 04:59

Neće se pričati o uzajamnon priznanju, neće se pričati o razmjeni teritorija, neće se pričati o zajednici srpskih opština...O čemu će se onda pričati? O koroni?

ODGOVORITE
Name

Re

01.09.2020 07:31

O klimatskom zagrijavanju jer su oni strucnjaci za to.

Name

ANTE

01.09.2020 08:58

Pa ništa, Srbija nastavlja da tavori u predsoblju Evrope. Na neodređeno.

ODGOVORITE
Name

Re ANTE

01.09.2020 20:07

Tvoji su u EU i uzivaj. Sve imas. Budi sretan. I ne brini za ostale.