Вијетнамац у кућу уградио 10.000 чинија и тањира! (ВИДЕО)

Вијетнамац Нгуиен Ван Труонг опседнут традиционалним порцеланским тањирићима, чинијама и уопште старинама провео је последњих 25 година свог живота украшавајуц́и и уграђујући у зидове своје куц́е скоро 10.000 порцеланских чинија, тањира и урни...

Занимљивости 31.08.2020 | 21:42
Вијетнамац у кућу уградио 10.000 чинија и тањира! (ВИДЕО)

Нгуиен Ван Труонг се први пут заљубио у порцеланске старине давне 1986. године, годину дана након што је отпуштен из војске и врац́ен у своје родно село Киеу Сон, у вијетнамској провинцији Винх Пхуц.

Зарађивао за живот као столар и добио прилику да изради сто и столице локалног колекционара старина који га је први упознао са лепотом традиционалних порцеланских предмета


Труонг је био толико импресиониран да је одлучио да и сам постане колекционар и прегледао је све вијетнамске провинције на северу у потрази за традиционалним порцеланским предметима, улажући свој зарађени новац у "колекције" порцеланских тањирића, чинија и урни.

Труонгову опсесију за порцеланом било је тешко прихватити, чак ни његовој породици, јер је на то трошио "последњу пару" а затим позајмљивао још од комшија, рођака и пријатеља.

Путовао је земљом, обилазец́и свако место где је чуо да људи продају порцуланско посуђе и носио је предмете у свом руксаку недељама, понекад и месецима.

Нгуиен Ван Труонг рекао је да се плаши да ц́е његова колекција бити украдена или разбијена ако је једноставно држи у свом дому. Чак је узео у обзир и сопствену смрт и вероватноц́у продаје својих порцеланских предмета од стране породице, нешто са чиме није могао да се носи. Да би осигурао да је његова колекција издржала тест времена, одлучио је да све те тањириће урне и посуде једнсотавно угради у свој дом.



Мислио сам да је једини начин да заштитим своје наслеђе да их причврстим на зидове моје куц́е “, рекао је Труонг.

Тако је једне ноц́и, након вечере, почео да меша малтер и причвршц́ивао неке од порцеланских чинија у својој колекцији на зидове своје куц́е. Затим је прешао на ограду и капију, а затим прешао на унутрашњост свог дома!

Труонгова куц́а је сада покривена са скоро 10.000 порцуланских тањира, чинија и урни, а фотографије као и видео запис јединственог имања обилазе друштвене мреже.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар