Vijetnamac u kuću ugradio 10.000 činija i tanjira! (VIDEO)

Vijetnamac Nguien Van Truong opsednut tradicionalnim porcelanskim tanjirićima, činijama i uopšte starinama proveo je poslednjih 25 godina svog života ukrašavajući i ugrađujući u zidove svoje kuće skoro 10.000 porcelanskih činija, tanjira i urni...

Zanimljivosti 31.08.2020 | 21:42
Vijetnamac u kuću ugradio 10.000 činija i tanjira! (VIDEO)

Nguien Van Truong se prvi put zaljubio u porcelanske starine davne 1986. godine, godinu dana nakon što je otpušten iz vojske i vraćen u svoje rodno selo Kieu Son, u vijetnamskoj provinciji Vinh Phuc.

Zarađivao za život kao stolar i dobio priliku da izradi sto i stolice lokalnog kolekcionara starina koji ga je prvi upoznao sa lepotom tradicionalnih porcelanskih predmeta


Truong je bio toliko impresioniran da je odlučio da i sam postane kolekcionar i pregledao je sve vijetnamske provincije na severu u potrazi za tradicionalnim porcelanskim predmetima, ulažući svoj zarađeni novac u "kolekcije" porcelanskih tanjirića, činija i urni.

Truongovu opsesiju za porcelanom bilo je teško prihvatiti, čak ni njegovoj porodici, jer je na to trošio "poslednju paru" a zatim pozajmljivao još od komšija, rođaka i prijatelja.

Putovao je zemljom, obilazeći svako mesto gde je čuo da ljudi prodaju porculansko posuđe i nosio je predmete u svom ruksaku nedeljama, ponekad i mesecima.

Nguien Van Truong rekao je da se plaši da će njegova kolekcija biti ukradena ili razbijena ako je jednostavno drži u svom domu. Čak je uzeo u obzir i sopstvenu smrt i verovatnoću prodaje svojih porcelanskih predmeta od strane porodice, nešto sa čime nije mogao da se nosi. Da bi osigurao da je njegova kolekcija izdržala test vremena, odlučio je da sve te tanjiriće urne i posude jednsotavno ugradi u svoj dom.



Mislio sam da je jedini način da zaštitim svoje nasleđe da ih pričvrstim na zidove moje kuće “, rekao je Truong.

Tako je jedne noći, nakon večere, počeo da meša malter i pričvršćivao neke od porcelanskih činija u svojoj kolekciji na zidove svoje kuće. Zatim je prešao na ogradu i kapiju, a zatim prešao na unutrašnjost svog doma!

Truongova kuća je sada pokrivena sa skoro 10.000 porculanskih tanjira, činija i urni, a fotografije kao i video zapis jedinstvenog imanja obilaze društvene mreže.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar