Пале: Угрожени хотелијери и занатлије

Вирус корона, који скоро шест мјесеци не посустаје, угрозио је пословање хотелијера и занатлија у Палама. Помоћ државе је била минимална па су многи од њих пред затварањем.

Република Српска 30.08.2020 | 16:32
Пале: Угрожени хотелијери и занатлије

Без гостију из дијаспоре, пословних људи и семинара хотели у Палама су готово празни. Сваки дан све је теже јер се крај епидемије не назире.

Фризери и козметичари већ отпуштају раднике или затварају радње. Тврде да су највише посла имали управо љети када долази дијаспора, пред велике прославе, свадбе, матуре и масовне одласке на годишњи одмор. Без тога пословање је готово немогуће.

Тешко је и занатлијама који су, попут обућара и без короне једва састављали крај са крајем.

Занатлије и хотелијери у Палама за сада нису добили никакву помоћ од општине. Скупштина града Источно Сарајево планирала је да се кредитно задужи и кроз директну помоћ и субвенције комуналних такси покуша помоћи али то зависи од Министарства финансија у Влади Републике Српске које треба да одобри кредитно задужење града.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Рембрант

30.08.2020 15:18

На градјевину идите и физикалисите, као сто ради и вецина постених људи у бурлетовој прцији. Ионако сте то добили као награду сто припадате црвеној секти Јахорину и остало све смо одбранили нас седамдесетак хиљада будала у РС па сад бурле и његови краду разносе, задузују све нас до смрти, а борацки додатак 160км годисње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

30.08.2020 15:42

Фризери саврсено добро раде,ако зиве од матуре свадбе,нек затворе и без короне,вецина није пријављена,обуцара има комада њима свакако треба помоци,ови сто хотеле имају вецина су свакако лопови. Знаци од помоци це опет власт профитирати,нек помогну зрнама сто раде за касама,дјеци погинулих бораца посао нек надју не својој родбини,криминалцима,наркоманима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет ја

30.08.2020 15:45

Ови козметицари и ови маникир педикир по куцама раде и то сврставам у лопове и криминалце,сви раде пуном паром,сто јес јес дилери набоље а има их,ја их знам бар 20

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ррр

30.08.2020 16:04

Нека распродају имовину и намире дуговања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никада гора власт

31.08.2020 11:06

У Палама није била.... а могло је боље....

ОДГОВОРИТЕ