У Кантону Сарајево 24 нова случаја заразе

Резултати анализе 283 узорка потврдили су 24 нова случаја заразе вирусом корона у Кантону Сарајево.

Босна и Херцеговина 30.08.2020 | 10:59
У Кантону Сарајево 24 нова случаја заразе

Од тог броја новозаражених, њих 18 припада породичним кластерима, те су у самоизолацији од раније, наводе у јутрошњем извјештају из Завода за јавно здравство КС.

Ово су резултати анализе проведене у протекла 24 сата, над узорцима прикупљеним у периоду од 27. до 29. аугуста ове године.

Током јучерашњег дана евидентиран је опоравак 42 особе.

У Кантону Сарајево је тренутно 430 особа позитивно на коронавирус, што и даље представља пад укупног броја обољелих од овог заразног обољења.

У Изолаторију Клиничког центра Универзитета у Сарајеву смјештено је 39 особа. Један пацијент користи потпору респиратора при дисању.

У протекла 24 сата, није било смртних случајева, а укупан број умрлих од посљедица инфекције коронавирусом у Кантону Сарајево износи 69.

На основу рјешења инспекције, препоруке епидемиолога или рјешења Министарства здравства КС, у самоизолацији се тренутно налази 987 особа.

Према подацима Завода за јавно здравство КС, у Кантону Сарајево је од почетка пандемије потврђено присуство коронавируса код 3.911 особа, а до данас се од посљедица ове заразе опоравило 3.412 особа.

(Агенције)

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар