Макрон позива чланице ЕУ да не затварају границе

Француски предсједник Емануел Макрон упозорио је у петак да се поновно не затварају границе између држава чланица ЕУ-а, сматрајући да је то контрапродуктивно и неучинковито против ширења корона вируса.

Свијет 28.08.2020 | 18:44
Макрон позива чланице ЕУ да не затварају границе

Дан након што су француске власти прошириле црвене зоне као би обухватиле велике дијелове јужне Француске, Макрон је позвао на европску координацију и заједничке приступе локалним жариштима.

„Затварање граница између двију земаља нема смисла када постоје жаришта, подручја активне циркулације како их сада називамо, која су јасно идентификована”, нагласио је током посјета једној фармацеутској фабрици.

Европа има милионе прекограничних радника, неки од њих крећу се између двију незахваћених регија у различитим земљама, и било би „апсурдно” ограничавати „свакодневни живот, економски живот”, упозорио је.

Макрон је рекао да је о томе разговарао с њемачком канцеларком Ангелом Меркел током њене посјета његовој љетној резиденцији на југу Француске прошли мјесец те да очекује да ће се на том питању још радити у данима који долазе.

(Хина)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вегета

28.08.2020 17:37

Овај хоце свугдје да буде зацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

28.08.2020 19:46

А ста це један дрзавник у посјети фармацеутској фирми? Да им однесе буреке за доруцак ?

Name

Q

28.08.2020 18:55

Касно

ОДГОВОРИТЕ