Влада обезбиједила додатна средства за потребе за школа

- Влада Српске обезбиједиће додатних 3.412.000 КМ за потребе првог полугодишта нове школске године, а које ће Министарство просвјете и културе дистрибуирати школама, како би набавиле потребне количине дезинфикционих средстава.

Република Српска 28.08.2020 | 12:29
Влада обезбиједила додатна средства за потребе за школа

Из Министарства просвјете саопштено је да ће средства дистрибуирати на основу мјесечне потрошње коју школе буду исказале.

Министарство просвјете је са најбољом намјером затражило од школа да у најбржем року набаве дезинфекциона средства како би спремно дочекали нову школску годину у вријеме пандемије вируса корона.

"Напомињемо још једном да је у оваквим околностима здравље ученика и свих запослених у школама Министарству просвјете и културе на првом мјесту", тврде у ресорном министарству.

У саопштењу додају да су у свим основним и средњим школама у Републици Српској обезбијеђени сви хигијенско-епидемиолошки услови како би се наставни процес одвијао несметано од 1. септрембра.

Такође, Министарство просвјете је, уз помоћ Уницефа, обезбиједило донацију за све школе у Републици Српској за потребе дезинфекције, за шта се спроводи процедура у складу са Законом о јавним набавкама.

Републичка управа цивилне заштите ће, до 1. септембра, извршити дезинфекцију свих основних и средњих школа и ђачких домова, а помоћно особље запослено у основним школама и ђачким домовима ће одржавати школске просторе и дезинфекцију у складу са препорука Института за јавно здравство.

(Срна) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Скептик

28.08.2020 11:04

Настављају се монструозне мјере: дјеци укидају све оно због чега су одвајкада вољели ићи у школу а то је дружење између часова и у школском дворишту, велики одмор, физичко васпитање у фискултурној сали, ваннаставне секције...невјероватно који су то монструми и нечовјеци који су смислили оваку агенду. Забрана међусобног растојања мањег од 1.5 м??!! Забрана међусобног позајмљивања свески, књига и перница!!?? Носање штетних маски у ходницима и дворишту!!?? Подјела разреда на две смјене, односно, НАСИЛНО РАЗДВАЈАЊЕ УЧЕНИКА!!?? Још ће их насилно раздвајати ако неко од ученика буде имао температуруИ плус ово хлорисање и дезинфекција, прање руку алкохолним раствором. . И СВИ ШУТЕ?! РОДИТЕЉИ ШУТЕ!? Јавност шути!!?? Шта је следеће, насилно тестирање и насилна вакцинација!!!??? Због чега??? Од најсмјешнијег вируса у историји или вируса који је измишљен тамо негдје!!!??? Пред нашим очима нам уништавају нашу дјецу!!!! Ако је стварно опасна ова епидемија онда хајдемо да не шаљемо своју дјецу у школе . Уствари, хајдемо да укинемо школе док епидемија не прође! Па зар школа није била обустављена скоро пет година за вријеме 2. свјетског рата!!!??? И шта се тад догодило? Кренуло је масовно описмењавање, школовање , малтене, културно образовна револуција!!! Добили смо десетине хиљада школованих људи. Ако је опасно, онда ЗАТВОРИТЕ ШКОЛЕ, а ми родитељи ћемо заштити своју дјецу и то од државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

28.08.2020 13:25

Зашто овог идиота полиција не лоцира и не процесуира?

Name

Ре ре

28.08.2020 14:16

А зашто тебе већ не вакцинишу?

Name

Сања

28.08.2020 17:56

Браво за коментар. Овако мали број тестираних , а оволики број заразених (16 %) у свакој нормалној земљи би био катастрофалан показатељ. А код нас ето , ситуација стабилна, па сколе могу поцети са радом (наравно, среца па располазу са довољном колицином дезифицијенса) Страсно је то сто нико родитеље ниста не пита, па ни саме просвјетне раднике. Намеце нам се рјесење које дјеци не доноси ниста. Укуда им се право на игру и друзење, а за 20 мин не могу науцити ниста. Епидемиолоски ризик је велики, тросак за дрзаву такодје, а корист никаква. ЗАСТО ЦУТИМО?

Name

Новљанка

28.08.2020 11:28

Да видимо и то.Пред саму корону су наставници једне Новске сколе рекли дјеци да морају да носе сапун и толет папир себи да имају.Неце то сколе видјети као ни ја

ОДГОВОРИТЕ
Name

И.Са

28.08.2020 13:00

Родитељи цуте јер им је битно да дијете није у куци.Да не мора да се бави њиме.Ви сте један од ријетких родитеља који размисља о квалитету за своје дијете.На залост вецина њих не размисља.Радим у просвјети и зато вам ово и говорим.Битно је једино да дијете није куци.После сколе је код бабе и деде и тако у круг.Данасњи родитељи су такви.

Name

вирус

28.08.2020 13:24

и ста када дијете има температуру од обицног грипа избацивање дјетета из сколе,зову се родитељи и ста када се врати како це га прихватити разред мисли ли неко о томе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахаххаах

28.08.2020 14:59

Па драги господине или драга господјо, ви размишљате о томе, а неко размишља да извуче живу главу и да све ово продје на најбезболнији начин, дајте да се мало уозбиљимо.

Name

Мајка

28.08.2020 13:31

Све похвале, кад је већ одлучено да се иде у школу, нека бар буде безбиједно и дезинфиковано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психијатар

28.08.2020 14:23

Ви сте случај за мене.

Name

Браво

28.08.2020 15:00

Браво за Владу, премијера и све одлуке које је доносио од почетка пандемије до данас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.08.2020 15:35

Тупане.

Name

Q

28.08.2020 19:10

Кад није било вируса у Бијељини дјеца су сједила у куци без социјалних контаката без Д витамина без спорта.Сад кад "има " вируса саљете их у сколе са маскама, да не помињем да ницему не слузе само стете, прсцете отровима и трујете мозак.Ко је овде луд?Роситељи!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Q

28.08.2020 20:30

Управо тако...само да нас је све више...морамо се заједно одупрети овом злу.