Vlada obezbijedila dodatna sredstva za potrebe za škola

- Vlada Srpske obezbijediće dodatnih 3.412.000 КM za potrebe prvog polugodišta nove školske godine, a koje će Ministarstvo prosvjete i kulture distribuirati školama, kako bi nabavile potrebne količine dezinfikcionih sredstava.

Republika Srpska 28.08.2020 | 12:29
Vlada obezbijedila dodatna sredstva za potrebe za škola

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da će sredstva distribuirati na osnovu mjesečne potrošnje koju škole budu iskazale.

Ministarstvo prosvjete je sa najboljom namjerom zatražilo od škola da u najbržem roku nabave dezinfekciona sredstva kako bi spremno dočekali novu školsku godinu u vrijeme pandemije virusa korona.

"Napominjemo još jednom da je u ovakvim okolnostima zdravlje učenika i svih zaposlenih u školama Ministarstvu prosvjete i kulture na prvom mjestu", tvrde u resornom ministarstvu.

U saopštenju dodaju da su u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj obezbijeđeni svi higijensko-epidemiološki uslovi kako bi se nastavni proces odvijao nesmetano od 1. septrembra.

Takođe, Ministarstvo prosvjete je, uz pomoć Unicefa, obezbijedilo donaciju za sve škole u Republici Srpskoj za potrebe dezinfekcije, za šta se sprovodi procedura u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Republička uprava civilne zaštite će, do 1. septembra, izvršiti dezinfekciju svih osnovnih i srednjih škola i đačkih domova, a pomoćno osoblje zaposleno u osnovnim školama i đačkim domovima će održavati školske prostore i dezinfekciju u skladu sa preporuka Instituta za javno zdravstvo.

(Srna) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Skeptik

28.08.2020 11:04

Nastavljaju se monstruozne mjere: djeci ukidaju sve ono zbog čega su odvajkada voljeli ići u školu a to je druženje između časova i u školskom dvorištu, veliki odmor, fizičko vaspitanje u fiskulturnoj sali, vannastavne sekcije...nevjerovatno koji su to monstrumi i nečovjeci koji su smislili ovaku agendu. Zabrana međusobnog rastojanja manjeg od 1.5 m??!! Zabrana međusobnog pozajmljivanja sveski, knjiga i pernica!!?? Nosanje štetnih maski u hodnicima i dvorištu!!?? Podjela razreda na dve smjene, odnosno, NASILNO RAZDVAJANJE UČENIKA!!?? Još će ih nasilno razdvajati ako neko od učenika bude imao temperaturuI plus ovo hlorisanje i dezinfekcija, pranje ruku alkoholnim rastvorom. . I SVI ŠUTE?! RODITELJI ŠUTE!? Javnost šuti!!?? Šta je sledeće, nasilno testiranje i nasilna vakcinacija!!!??? Zbog čega??? Od najsmješnijeg virusa u istoriji ili virusa koji je izmišljen tamo negdje!!!??? Pred našim očima nam uništavaju našu djecu!!!! Ako je stvarno opasna ova epidemija onda hajdemo da ne šaljemo svoju djecu u škole . Ustvari, hajdemo da ukinemo škole dok epidemija ne prođe! Pa zar škola nije bila obustavljena skoro pet godina za vrijeme 2. svjetskog rata!!!??? I šta se tad dogodilo? Krenulo je masovno opismenjavanje, školovanje , maltene, kulturno obrazovna revolucija!!! Dobili smo desetine hiljada školovanih ljudi. Ako je opasno, onda ZATVORITE ŠKOLE, a mi roditelji ćemo zaštiti svoju djecu i to od države.

ODGOVORITE
Name

Nikola

28.08.2020 13:25

Zašto ovog idiota policija ne locira i ne procesuira?

Name

Re re

28.08.2020 14:16

A zašto tebe već ne vakcinišu?

Name

Sanja

28.08.2020 17:56

Bravo za komentar. Ovako mali broj testiranih , a ovoliki broj zarazenih (16 %) u svakoj normalnoj zemlji bi bio katastrofalan pokazatelj. A kod nas eto , situacija stabilna, pa skole mogu poceti sa radom (naravno, sreca pa raspolazu sa dovoljnom kolicinom dezificijensa) Strasno je to sto niko roditelje nista ne pita, pa ni same prosvjetne radnike. Namece nam se rjesenje koje djeci ne donosi nista. Ukuda im se pravo na igru i druzenje, a za 20 min ne mogu nauciti nista. Epidemioloski rizik je veliki, trosak za drzavu takodje, a korist nikakva. ZASTO CUTIMO?

Name

Novljanka

28.08.2020 11:28

Da vidimo i to.Pred samu koronu su nastavnici jedne Novske skole rekli djeci da moraju da nose sapun i tolet papir sebi da imaju.Nece to skole vidjeti kao ni ja

ODGOVORITE
Name

I.Sa

28.08.2020 13:00

Roditelji cute jer im je bitno da dijete nije u kuci.Da ne mora da se bavi njime.Vi ste jedan od rijetkih roditelja koji razmislja o kvalitetu za svoje dijete.Na zalost vecina njih ne razmislja.Radim u prosvjeti i zato vam ovo i govorim.Bitno je jedino da dijete nije kuci.Posle skole je kod babe i dede i tako u krug.Danasnji roditelji su takvi.

Name

virus

28.08.2020 13:24

i sta kada dijete ima temperaturu od obicnog gripa izbacivanje djeteta iz skole,zovu se roditelji i sta kada se vrati kako ce ga prihvatiti razred misli li neko o tome?

ODGOVORITE
Name

Ahahhaah

28.08.2020 14:59

Pa dragi gospodine ili draga gospodjo, vi razmišljate o tome, a neko razmišlja da izvuče živu glavu i da sve ovo prodje na najbezbolniji način, dajte da se malo uozbiljimo.

Name

Majka

28.08.2020 13:31

Sve pohvale, kad je već odlučeno da se ide u školu, neka bar bude bezbijedno i dezinfikovano.

ODGOVORITE
Name

Psihijatar

28.08.2020 14:23

Vi ste slučaj za mene.

Name

Bravo

28.08.2020 15:00

Bravo za Vladu, premijera i sve odluke koje je donosio od početka pandemije do danas!

ODGOVORITE
Name

Re

28.08.2020 15:35

Tupane.

Name

Q

28.08.2020 19:10

Kad nije bilo virusa u Bijeljini djeca su sjedila u kuci bez socijalnih kontakata bez D vitamina bez sporta.Sad kad "ima " virusa saljete ih u skole sa maskama, da ne pominjem da nicemu ne sluze samo stete, prscete otrovima i trujete mozak.Ko je ovde lud?Rositelji!!!!

ODGOVORITE
Name

Re Q

28.08.2020 20:30

Upravo tako...samo da nas je sve više...moramo se zajedno odupreti ovom zlu.