Лаура је иза себе оставила хаос и шест мртвих

Ураган Лора протутњао је кроз америчку савезну државу Луизијану и оставио за собом шест мртвих, пустош и рушевине.

Свијет 28.08.2020 | 08:14
Лаура је иза себе оставила хаос и шест мртвих

Невријеме је сада прешло у државу Арканзас и донијело обилне кише и девастирајуће ударе вјетра.

У граду Вестлејку у Луизијани ураган је изазвао пожар у једној фабрици хемије из које више од 24 сата куља отровни дим.

Експерти процјењују да ће бити потребно неколико дана да се установе прецизне размјере материјалне штете од урагана.

До сада је Лора сравнила са земљом више од 867 хиљада стамбених и пословних објеката у Луизијани, Тексасу и Арканзасу, пренио је Ројтерс.

"Ово је најснажнија и најразорнија олуја које икада погодила Луизијану и још увек није престала да сијеје смрт и деструкцију", изјавио је гувернер Луизијане Џон Бел Едвардс.

За сада, најјачи просјечни удари вјетра крећу се брзином од око 240 километара на сат, што је знатно јаче од вјетрова који су пратили разорни ураган Катрина који је 2005. године разорио Њу Орлеанс.

После Арканзаса, ураган ће, како прогнозирају стручњаци, наставити кроз долину ријеке Мисисипи, а потом и кроз дијелове централних САД.

Национална гарда је ангажована на уклањању посљедица ове елементарне непогоде у Лејк Чарлсу где су стакла чупана из корјена, куће сравњене са земљом, а струјни далеководи потпуно покидани.

Предсједник САД Доналд Трамп одржао је састанак са Савезном агенцијом за ванредне ситуације на којем му је поднесен детаљан извјештај о ситуацији на терену.

Амерички предсједник је најавио да ће током викенда обићи девастирана подручја због чега је одлучио да одложи свој говор пред Републиканском националном конвенцијом, пренео је ББЦ.

"Имали смо мало среће јер је то велика и снажна олуја, али која се брзо креће", рекао је Трамп.

Према најновијим подацима с којима располаже ББЦ, број објеката који су уништени у олуји за сада износи око 900 хиљада, а у међувремену је и гувернер државе Тексас Греб Абот најавио помоћ у обнављању уништених насеља.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

И

28.08.2020 06:46

јопет они праве куце од ДРВЕТА ?‍♂️ СВАКЕ ГОДИНЕ ИСТА СТЕТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

доле глобалисти слобода народу

28.08.2020 06:53

лазна пландемија лазне климатске промјене.... ови урагани се праве путем ХАРПа и вјестацким манипулацијама временом са циљем да се народ исели са одредјених локација и скеци у велике глобалистицке центре градове у којима се мозе лако контролисати и стрпати у гета. У сљедецем кораку це реци, не мозете да се вратите тамо гдје сте зивјели јер није безбједно и стрпацемо вас у гета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.08.2020 09:41

којој ти "секти" припадаш, ти"с мен фасцинантан

Name

Ја мислим..

28.08.2020 16:29

Да си превисе филмова гледао