Санкције које ЕУ припрема да уведе у Бјелорусији

Министри спољних послова ЕУ затражили су да се уведу санкције Белорусији како би се извршио притисак на председника Александра Лукашенка да одржи нове изборе.

Србија 27.08.2020 | 16:52
Санкције које ЕУ припрема да уведе у Бјелорусији

Та одлука дошла је након што је опозиција у тој земљи затражила помоћ од немачке канцеларке Ангеле Меркел.

У жељи да подрже масовне протесте против 26-огодишње владавине Лукашенка, министри ЕУ разматрају увођење забране путовања и замрзавање имовине до 20 особа, које сматрају одговорним за обрачун с демонстрантима, две недеље након избора у Белорусији, за које опозиција тврди да су немаштени, преноси Ројтерс.

"Најава санкције није довела ни до какве промене у понашању у Белорусији", рекао је новинарима немачки министар спољних послова Хајко Мас, мислећи на претње санкцијама влада ЕУ након спорних избора 9. августа.

Румунски министар спољних послова Богдан Ауреску каже да би санције требало увести званичницима, који су помогли да се наместе избори, онима који су наредили обрачун и оптуженима за насиље над демонстрантима.

Шеф европске дипломатије, који председава састанком у Берлину, рекао је да ће тај разговор бити важан јер ће се разматрати "ниво санкција", као и ко ће бити предмет санкција.

Он је то рекао алудирајући на забринутост да санкције могу да буду оспорени на суду, ако нису на одговарајући начин припремљене.

(Тањуг)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Вељко

27.08.2020 15:12

Како то у свим земљама запада постени избори хахахаха која је то банда цовјек добио 80 гласова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

27.08.2020 16:43

С обзиром на услове у којима су избори одржани, могао је да освоји и 100 посто. Да се зна ко је највећи демократа у Европи, а и шире. :)))

Name

Ре Директ

27.08.2020 17:25

А, који су то услови. Можда је требало да се упумпа новац преко НВО, из ММФ, да штокакве геј колоне промовишу слободе, да сарађују са оним што марширају са кукастим крстовима и како кажу спремају се за одбрану од Русије. Санкције су тако подао облик манипулисања којим се директно мијеша у изборе у хедној земљи. Они тражењем нових избора под оваквим условима су се директно ставили на једну страну. Видело се у Украјини колико су били фер при договору. Ко се са истока мхеша у мјере које њихова влада предузима према демострантима? Не дајте им на тај начин ни педља, него зид подигните. Исте мјере и блокаде примјените.

Name

демократија

27.08.2020 18:35

Опет иста прица тако демократска европа мијења пресједнике дрзава ако не успиу онда нато бомбе.

Name

Добој

28.08.2020 00:30

Меркеловој је боље да размисља ста це се десити на протестима које покусава да забрани у Берлину за 28.8.2020.

Name

Реља

27.08.2020 15:12

Ста казе Буранија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цекос

27.08.2020 16:04

Лукасенко побједио као Вуциц 85%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

27.08.2020 17:00

Ангела Меркел је због епидемије јуче забранила све демонстрације и скупове у Њемачкој до краја године, па и онај велики антикорона скуп у Берлину који је био заказан почетком септембра на којем су се требали окупити можда и милион два људи из цијеле Европе. Значи, Ангела не да скупове у својој земљи али пали Белорусе да они праве у својој земљи ,тамо може зараза...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

28.08.2020 02:00

Е бабо бабо непрцана. Дзаба ти и паре када те нико неце. Потпаљуј фитиље по свијету и окупирај безборбе. Јебо вас онај ко вам је дао предлог да се санкције увиде сваком осим вас који сте јаки али само ми није јасно како послије изгубљеног рата.ста је то него мјесање у тудје изборе јер резултат није одговсрајуци вама који пљацкате по свијету. Глупи руси вам дозволили да се уздигнете па да и њима уводите санкције умјесто да смлате и вас и остале који су исто тако дрски јер имају снагу. Кинезима не мизете ниста јер вас не бендају. Онај буцкасти ким је бог. Нико му ниста не мозе и не смије. Он мозе да зиви изолован. Мозете само да писете негативно за њега

ОДГОВОРИТЕ