Припадници СИПА-е ухапсили двије особе у Братунцу

СИПА у Братунцу лишила слободе двије особе због кријумчарења миграната.

Босна и Херцеговина 27.08.2020 | 14:24
Припадници СИПА-е ухапсили двије особе у Братунцу

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (27.8.2020. године) у оквиру оперативне акције „Весло“, лишили слободе двије особе због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело из члана 189а. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организирање групе или удружења за кријумчарење миграната“.

Наведене активности проводе се по наредбама Тужилаштва Босне и Херцеговине у сарадњи са Полицијским центром Југоисточне Европе (СЕЛЕЦ), Обавјештајно-сигурносном агенцијом БиХ, Службом за послове са странцима и МУП-ом Републике Српске.

Оперативна акција „Весло“ представља наставак координираних активности које се проводе у сарадњи са полицијским службеницима Службе за борбу против организираног криминала МУП-а Републике Србије, усмјерених на разбијање организираних криминалних група које дјелују на подручју Републике Србије и Босне и Херцеговине, а организиране су ради кријумчарења миграната из Републике Србије у Босну и Херцеговину и даље према земљама Европске уније.

У оквиру вишемјесечног провођења оперативне акције „Весло“, полицијски службеници СИПА-е и МУП Републике Србије лишили су слободе укупно 18 особа за које постоје основи сумње да припадају међународној групи за организирани криминал у оквиру које су организирали кријумчарење 245 миграната из Републике Србије у Босну и Херцеговину и даље према земљама Европске уније, саопштено је из Сипе.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мирослав Митровиц

27.08.2020 12:38

Ја помислио Славен ухапсен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градимир Ивковиц

27.08.2020 12:56

Јесте ухапсен у Дубајију

Name

ре

27.08.2020 15:30

Само полако, тиха вода и брегове ваља,,

Name

слабо

28.08.2020 06:52

Да су СИПА и остале полицијске агенције у БиХ на вријеме и свеобухватно гањале те кријумчаре Босна и Херцеговина сада не би имала толико миграната.

ОДГОВОРИТЕ