Pripadnici SIPA-e uhapsili dvije osobe u Bratuncu

SIPA u Bratuncu lišila slobode dvije osobe zbog krijumčarenja migranata.

Bosna i Hercegovina 27.08.2020 | 14:24
Pripadnici SIPA-e uhapsili dvije osobe u Bratuncu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (27.8.2020. godine) u okviru operativne akcije „Veslo“, lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 189a. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata“.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa Policijskim centrom Jugoistočne Evrope (SELEC), Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Republike Srpske.

Operativna akcija „Veslo“ predstavlja nastavak koordiniranih aktivnosti koje se provode u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organiziranog kriminala MUP-a Republike Srbije, usmjerenih na razbijanje organiziranih kriminalnih grupa koje djeluju na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, a organizirane su radi krijumčarenja migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu i dalje prema zemljama Evropske unije.

U okviru višemjesečnog provođenja operativne akcije „Veslo“, policijski službenici SIPA-e i MUP Republike Srbije lišili su slobode ukupno 18 osoba za koje postoje osnovi sumnje da pripadaju međunarodnoj grupi za organizirani kriminal u okviru koje su organizirali krijumčarenje 245 migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu i dalje prema zemljama Evropske unije, saopšteno je iz Sipe.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Miroslav Mitrovic

27.08.2020 12:38

Ja pomislio Slaven uhapsen

ODGOVORITE
Name

Gradimir Ivkovic

27.08.2020 12:56

Jeste uhapsen u Dubajiju

Name

re

27.08.2020 15:30

Samo polako, tiha voda i bregove valja,,

Name

slabo

28.08.2020 06:52

Da su SIPA i ostale policijske agencije u BiH na vrijeme i sveobuhvatno ganjale te krijumčare Bosna i Hercegovina sada ne bi imala toliko migranata.

ODGOVORITE