Славија ипак наступа у Премијер лиги

Рукометни клуб Славија наставиће са такмичењем у Премијер лиги Босне и Херцеговине, епилог је данашњег састанка руководства Рукометног савеза Републике Српске, Владимира Бранковића и Маринка Умичевића, са потпредсједником РК Славија, Ненадом Нешићем и Александром Главашем.

Остали спортови 26.08.2020 | 15:57
Славија ипак наступа у Премијер лиги

Већ дуго се чекало на овај састанак, будући да је из Славије био егзодус играча и да готово нико није остао у тиму од прошле сезоне. Свему томе, претходило је повлачење доскорашњег предсједника клуба, Сташе Кошарца, који због превише обавеза више није могао да се адекватно посвети вођењу клуба, те је поднио оставку.

Од тада, Славија је практично без Управе, а онда је остала и без играча, те су попаљене све лампице за узбуну и у Рукометном савезу Републике Српске, који је писао градоначелнику Источног Сарајева, Ненада Вуковићу, а онда је одржан и данашњи састанак који је донио позитивне ствари.

РК Славија ће наставити са играњем, а нови предсједник ће бити Александар Главаш и то у скорије вријеме треба да се озваничи.

- Ми и јесмо ту да помажемо клубовима и то је наша обавеза. Спасили смо прво Леотар и Дервенту, а овог пута и клуб из Источног Сарајева. Морам овом приликом похвалити господина Ненада Нешића који је показао велику жељу како би овај спортски колектив остао међу премијерлигашима. Наш састанак је био више него користан, а епилог свега тога је да ће наша Славија и даље бити члан елитног друштва и сви смо пресрећни због тога, рекао је Маринко Умичевић након састанка.

Потпуно је извјесно сада да ће Славија у септембру учествовати на завршници Купа Републике Српске у Добоју, а сада предстоји много рада на што бржем склапању тима и спремању екипе, будући да су остали премијерлигаши у поодмаклој фази припрема и треба их сустићи.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар