Slavija ipak nastupa u Premijer ligi

Rukometni klub Slavija nastaviće sa takmičenjem u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, epilog je današnjeg sastanka rukovodstva Rukometnog saveza Republike Srpske, Vladimira Brankovića i Marinka Umičevića, sa potpredsjednikom RK Slavija, Nenadom Nešićem i Aleksandrom Glavašem.

Ostali sportovi 26.08.2020 | 15:57
Slavija ipak nastupa u Premijer ligi

Već dugo se čekalo na ovaj sastanak, budući da je iz Slavije bio egzodus igrača i da gotovo niko nije ostao u timu od prošle sezone. Svemu tome, prethodilo je povlačenje doskorašnjeg predsjednika kluba, Staše Košarca, koji zbog previše obaveza više nije mogao da se adekvatno posveti vođenju kluba, te je podnio ostavku.

Od tada, Slavija je praktično bez Uprave, a onda je ostala i bez igrača, te su popaljene sve lampice za uzbunu i u Rukometnom savezu Republike Srpske, koji je pisao gradonačelniku Istočnog Sarajeva, Nenada Vukoviću, a onda je održan i današnji sastanak koji je donio pozitivne stvari.

RK Slavija će nastaviti sa igranjem, a novi predsjednik će biti Aleksandar Glavaš i to u skorije vrijeme treba da se ozvaniči.

- Mi i jesmo tu da pomažemo klubovima i to je naša obaveza. Spasili smo prvo Leotar i Derventu, a ovog puta i klub iz Istočnog Sarajeva. Moram ovom prilikom pohvaliti gospodina Nenada Nešića koji je pokazao veliku želju kako bi ovaj sportski kolektiv ostao među premijerligašima. Naš sastanak je bio više nego koristan, a epilog svega toga je da će naša Slavija i dalje biti član elitnog društva i svi smo presrećni zbog toga, rekao je Marinko Umičević nakon sastanka.

Potpuno je izvjesno sada da će Slavija u septembru učestvovati na završnici Kupa Republike Srpske u Doboju, a sada predstoji mnogo rada na što bržem sklapanju tima i spremanju ekipe, budući da su ostali premijerligaši u poodmakloj fazi priprema i treba ih sustići.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar