Србија прописала нове мјере за улазак у земљу

Сви који улазе у Србију, небитно да ли су странци или грађани Србије, на граници добијају здравствено упозорење и мјери им се тјелесна температура, а сваки сумњив случај на корону, право са границе ће бити упућен у ковид амбуланту, сазнаје Блиц.

Србија 26.08.2020 | 18:03
Србија прописала нове мјере за улазак у земљу

Ово правило важи од када је појачан здравствени надзор на границама, а што је почело да се примјењује ових дана, заправо од како је корона букнула у земљама у окружењу, а гдје тренутно борави одређен број грађана Србије на љетовању.

Како смо сазнали, они са симптомима корона вируса, којима се мјери температура и који су самим тим и сумњиви на ковид 19, биће упућивани у ковид амбуланте. Тамо ће им бити урађени преглед, рендген плућа, као и тестирање на овај вирус, а по потреби и хоспитализација.

У Србији се иначе све гласније прича о могућој двонедјељној изолацији за наше држављане по повратку са одмора из земаља окружања, гдје је корона подивљала посљедњих дана и недјеља.

До тада, на границама ће се примњивати ове мјере, а сваки грађанин Србије добиће и здраствено упозорење, које издају Министарство здравља Србије и Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”.

Ту су наведени савјети како особа да се понаша због епидемије корона виурса, али и бројеви телефона установа којима могу да се јаве уколико су болесни или имају симптоме ковида 19.

Овако изгледа здравствено упозорење које се дијели грађанима Србије на границама:

У упозорењу је кроз осам тачака наведено како се треба понашати током боравка у Србији, или након повратка у земљу, како би се спријечило даље ширење вируса.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Коментар

26.08.2020 17:06

Цуј бице им урадјен преглед, ваљда вам треба дозвола и пристанак особе да му било ста радите?! Или и даље градјане сматрате стоком без људских права!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

26.08.2020 17:27

Па увест ће ванредно стање и онда ће да нам мере температуру као малим бебама, топломер у Какањ.

Name

Ре

26.08.2020 18:06

Па да, треба им дозволити да шире вирус.

Name

Ре за ре

26.08.2020 18:40

Застити се маском и дистанцом, како струцњаци казу и немас бриге?! Па сирили не сирили, боли те брига, и да обавезно пери руке!