Srbija propisala nove mjere za ulazak u zemlju

Svi koji ulaze u Srbiju, nebitno da li su stranci ili građani Srbije, na granici dobijaju zdravstveno upozorenje i mjeri im se tjelesna temperatura, a svaki sumnjiv slučaj na koronu, pravo sa granice će biti upućen u kovid ambulantu, saznaje Blic.

Srbija 26.08.2020 | 18:03
Srbija propisala nove mjere za ulazak u zemlju

Ovo pravilo važi od kada je pojačan zdravstveni nadzor na granicama, a što je počelo da se primjenjuje ovih dana, zapravo od kako je korona buknula u zemljama u okruženju, a gdje trenutno boravi određen broj građana Srbije na ljetovanju.

Kako smo saznali, oni sa simptomima korona virusa, kojima se mjeri temperatura i koji su samim tim i sumnjivi na kovid 19, biće upućivani u kovid ambulante. Tamo će im biti urađeni pregled, rendgen pluća, kao i testiranje na ovaj virus, a po potrebi i hospitalizacija.

U Srbiji se inače sve glasnije priča o mogućoj dvonedjeljnoj izolaciji za naše državljane po povratku sa odmora iz zemalja okružanja, gdje je korona podivljala posljednjih dana i nedjelja.

Do tada, na granicama će se primnjivati ove mjere, a svaki građanin Srbije dobiće i zdrastveno upozorenje, koje izdaju Ministarstvo zdravlja Srbije i Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Tu su navedeni savjeti kako osoba da se ponaša zbog epidemije korona viursa, ali i brojevi telefona ustanova kojima mogu da se jave ukoliko su bolesni ili imaju simptome kovida 19.

Ovako izgleda zdravstveno upozorenje koje se dijeli građanima Srbije na granicama:

U upozorenju je kroz osam tačaka navedeno kako se treba ponašati tokom boravka u Srbiji, ili nakon povratka u zemlju, kako bi se spriječilo dalje širenje virusa.

(Blic)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Komentar

26.08.2020 17:06

Cuj bice im uradjen pregled, valjda vam treba dozvola i pristanak osobe da mu bilo sta radite?! Ili i dalje gradjane smatrate stokom bez ljudskih prava!

ODGOVORITE
Name

He He

26.08.2020 17:27

Pa uvest će vanredno stanje i onda će da nam mere temperaturu kao malim bebama, toplomer u Kakanj.

Name

Re

26.08.2020 18:06

Pa da, treba im dozvoliti da šire virus.

Name

Re za re

26.08.2020 18:40

Zastiti se maskom i distancom, kako strucnjaci kazu i nemas brige?! Pa sirili ne sirili, boli te briga, i da obavezno peri ruke!