Ухапшен возач шлепера који је изазвао несрећу

Општински суд у Широком Бријегу одредио је данас притвор од 30 дана за Y. Y. (56) из Бугарске због угрожавања јавног саобраћаја усљед чега је једна особа смртно страдала, а друга задобила тешке тјелесне повреде.

Босна и Херцеговина 26.08.2020 | 17:05
Ухапшен возач шлепера који је изазвао несрећу

Кантонално тужилаштво у Широком Бријегу поднијело је приједлог за одређивања притвора осумњиченом Y.Y. због угрожавања јавног саобраћаја и постојања околности које указују на опасност од бјекства, јер је ријеч о држављанину Републике Бугарске који нема пребивалиште нити боравиште на територију Босне и Херцеговине.

Возач Y.Y. се сумњичи да је 24. августа године око 16 сати у Кнешпољу, Широки Бријег, управљајући теретним возилом Мерцедес Ацтрос, с прикључним возилом Сцхмитз ЗЦС 18 скривио саобраћајну несрећу тако што брзину кретања возила није прилагодио условима на путу.

Осумњичени је изгубио контролу над управљачем и дошло је до заношења прикључног возила које је прешло на лијеву саобраћајну траку и ударило у возило Пассат које се кретало из супротног смјера. Возач возила Пассат В. Л. (51) из Широког Бријег је истог дана од задобијених тјелесних повреда преминуо у болници.

(Аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар