Uhapšen vozač šlepera koji je izazvao nesreću

Opštinski sud u Širokom Brijegu odredio je danas pritvor od 30 dana za Y. Y. (56) iz Bugarske zbog ugrožavanja javnog saobraćaja usljed čega je jedna osoba smrtno stradala, a druga zadobila teške tjelesne povrede.

Bosna i Hercegovina 26.08.2020 | 17:05
Uhapšen vozač šlepera koji je izazvao nesreću

Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu podnijelo je prijedlog za određivanja pritvora osumnjičenom Y.Y. zbog ugrožavanja javnog saobraćaja i postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, jer je riječ o državljaninu Republike Bugarske koji nema prebivalište niti boravište na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Vozač Y.Y. se sumnjiči da je 24. avgusta godine oko 16 sati u Knešpolju, Široki Brijeg, upravljajući teretnim vozilom Mercedes Actros, s priključnim vozilom Schmitz ZCS 18 skrivio saobraćajnu nesreću tako što brzinu kretanja vozila nije prilagodio uslovima na putu.

Osumnjičeni je izgubio kontrolu nad upravljačem i došlo je do zanošenja priključnog vozila koje je prešlo na lijevu saobraćajnu traku i udarilo u vozilo Passat koje se kretalo iz suprotnog smjera. Vozač vozila Passat V. L. (51) iz Širokog Brijeg je istog dana od zadobijenih tjelesnih povreda preminuo u bolnici.

(Avaz)

Komentari / 0

Ostavite komentar