Градска управа ће помоћи да не дође до ширења заразе

Градска управа спремна је да пружи сваку врсту помоћи и подршке руководству школа, наставницима, родитељима и ученицима, најавио је предсједник скупштине Источно Сарајево Мирослав Лучић.

Република Српска 25.08.2020 | 11:20
Градска управа ће помоћи да не дође до ширења заразе

- Градска управа Источно Сарајево спремна је да помогне у организацији наставе у школама у условима пандемије, јер је веома важно да на одговарајући начин превазиђемо евентуалне изазове који нас могу очекивати на почетку школске године, рекао је предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић током разговора са директорима Средње школе "28. јуни" из Источног Новог Сарајева Борисом Брајовићем и СШЦ "Источна Илиџа" Бранком Ковачевић.

Лучић је рекао да ће представници градске управе настојати да, уколико буде потребе, договоре са превозницима да аутобуски ред вожње буде прилагођен ученицима који користе градски превоз.

"Констатовали смо да сви заједно треба да понесемо дио одговорности за нормално функционисање наставног процеса у другачијим, измијењеним условима, те да учинимо све да не дође до ширења заразе у школама", нагласио је Лучић, те најавио да ће разговарати и са директорима средњих школа из општина Пале и Соколац.

Он је додао да је градска управа спремна да пружи сваку врсту помоћи и подршке руководству школа, наставницима, родитељима и ученицима, саопштено је из градске управе Источно Сарајево.

Директори средњих школа информисали су предсједника Скупштине града да су предузете све потребне превентивне мјере у школама, те да су све школе добиле одговарајућа упутства о начину рада у условима пандемије.

Настава у средњим школама на подручју Источног Сарајева почеће у уторак, 1. септембра. Часови ће ће трајати по 20 минута, а рад ће бити организован у више група. 

(Срна) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ста лазете

25.08.2020 10:09

не мозете рад у амбулантама довести на неки нормалан процес, медицинари и даље забаркадирани а народ се туце испред истих, а раде кафане, кина, сопинг центри и све остало, кад се продје кроз бањалуку нема нити једног знака у вези пандемије, нити једног упозорења- ниста..ниста ова влада не ради, ви сте дзабалебароси најобицнији са купљеним дипломама, јадан је онај ко вам вјерује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

25.08.2020 20:58

А ста би требало,да стоје билборди на улазу у град да у Бањалуци има корона вируса,као и у 99 посто градова у свијету.Ај не паламуди,ја мислим да би Висковиц требао лицно да те зове сваки дан и саопстава куда да се крецес,гдје се не мозес заразити.Идиоте...

Name

Коле

25.08.2020 10:58

Коју конкретно помоћ сматаш понудити а да то већ није одређено?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадеЛукиц

25.08.2020 11:42

Ахахааааа вјерујемо вам

ОДГОВОРИТЕ
Name

И.Н.С

25.08.2020 12:09

Ма сто лазете да су сколе добиле упутства?Лицно сам запослена у једној од скола и НИЈЕ ИСТИНА да су сколе добиле упутство од Министарства.Ко су ти директори,политицки полтрони који лазу да су сколе спремне,да се све зна итд.?У сколама је хаос,јер НИСМО добили ни једну званицну упуту а само 6 дана је остало до поцетка наставе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврда линија

25.08.2020 12:52

Ма ови што иду у средњу школу, то баталити, свакако купују дипломе у Широком а и факултете, само беспотребно бацање пара а сад школе ће бити жариште короне,жалосно али истинито.

Name

Цајнице

25.08.2020 12:11

Велики цовјек заслузује да води град.Цовјек који је дуго у спорту ,и ,на како помоци омладини.Велики поздрав .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боловање

25.08.2020 12:54

Тражите да нам не одбијају боловање ако се заразимо, јер ево до сада се чувамо успјешно. И ми хранимо породицу.

ОДГОВОРИТЕ