Gradska uprava će pomoći da ne dođe do širenja zaraze

Gradska uprava spremna je da pruži svaku vrstu pomoći i podrške rukovodstvu škola, nastavnicima, roditeljima i učenicima, najavio je predsjednik skupštine Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

Republika Srpska 25.08.2020 | 11:20
Gradska uprava će pomoći da ne dođe do širenja zaraze

- Gradska uprava Istočno Sarajevo spremna je da pomogne u organizaciji nastave u školama u uslovima pandemije, jer je veoma važno da na odgovarajući način prevaziđemo eventualne izazove koji nas mogu očekivati na početku školske godine, rekao je predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić tokom razgovora sa direktorima Srednje škole "28. juni" iz Istočnog Novog Sarajeva Borisom Brajovićem i SŠC "Istočna Ilidža" Brankom Кovačević.

Lučić je rekao da će predstavnici gradske uprave nastojati da, ukoliko bude potrebe, dogovore sa prevoznicima da autobuski red vožnje bude prilagođen učenicima koji koriste gradski prevoz.

"Кonstatovali smo da svi zajedno treba da ponesemo dio odgovornosti za normalno funkcionisanje nastavnog procesa u drugačijim, izmijenjenim uslovima, te da učinimo sve da ne dođe do širenja zaraze u školama", naglasio je Lučić, te najavio da će razgovarati i sa direktorima srednjih škola iz opština Pale i Sokolac.

On je dodao da je gradska uprava spremna da pruži svaku vrstu pomoći i podrške rukovodstvu škola, nastavnicima, roditeljima i učenicima, saopšteno je iz gradske uprave Istočno Sarajevo.

Direktori srednjih škola informisali su predsjednika Skupštine grada da su preduzete sve potrebne preventivne mjere u školama, te da su sve škole dobile odgovarajuća uputstva o načinu rada u uslovima pandemije.

Nastava u srednjim školama na području Istočnog Sarajeva počeće u utorak, 1. septembra. Časovi će će trajati po 20 minuta, a rad će biti organizovan u više grupa. 

(Srna) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

sta lazete

25.08.2020 10:09

ne mozete rad u ambulantama dovesti na neki normalan proces, medicinari i dalje zabarkadirani a narod se tuce ispred istih, a rade kafane, kina, soping centri i sve ostalo, kad se prodje kroz banjaluku nema niti jednog znaka u vezi pandemije, niti jednog upozorenja- nista..nista ova vlada ne radi, vi ste dzabalebarosi najobicniji sa kupljenim diplomama, jadan je onaj ko vam vjeruje

ODGOVORITE
Name

Andric

25.08.2020 20:58

A sta bi trebalo,da stoje bilbordi na ulazu u grad da u Banjaluci ima korona virusa,kao i u 99 posto gradova u svijetu.Aj ne palamudi,ja mislim da bi Viskovic trebao licno da te zove svaki dan i saopstava kuda da se kreces,gdje se ne mozes zaraziti.Idiote...

Name

Kole

25.08.2020 10:58

Koju konkretno pomoć smataš ponuditi a da to već nije određeno?

ODGOVORITE
Name

RadeLukic

25.08.2020 11:42

Ahahaaaaa vjerujemo vam

ODGOVORITE
Name

I.N.S

25.08.2020 12:09

Ma sto lazete da su skole dobile uputstva?Licno sam zaposlena u jednoj od skola i NIJE ISTINA da su skole dobile uputstvo od Ministarstva.Ko su ti direktori,politicki poltroni koji lazu da su skole spremne,da se sve zna itd.?U skolama je haos,jer NISMO dobili ni jednu zvanicnu uputu a samo 6 dana je ostalo do pocetka nastave.

ODGOVORITE
Name

Tvrda linija

25.08.2020 12:52

Ma ovi što idu u srednju školu, to bataliti, svakako kupuju diplome u Širokom a i fakultete, samo bespotrebno bacanje para a sad škole će biti žarište korone,žalosno ali istinito.

Name

Cajnice

25.08.2020 12:11

Veliki covjek zasluzuje da vodi grad.Covjek koji je dugo u sportu ,i ,na kako pomoci omladini.Veliki pozdrav .

ODGOVORITE
Name

Bolovanje

25.08.2020 12:54

Tražite da nam ne odbijaju bolovanje ako se zarazimo, jer evo do sada se čuvamo uspješno. I mi hranimo porodicu.

ODGOVORITE