"Цитираћу Вучића, не крећите на пут не трошите керозин"

- Директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић поручио приштинској страни да не крећу у Вашингтон уколико им је циљ да разговарају о независности.

Србија 25.08.2020 | 10:03
"Цитираћу Вучића, не крећите на пут не трошите керозин"

Он је на тај начин реаговао на изјаву потпредседника владе у Приштини Фатмира Љимаја, који је рекао да ће се у Вашингтону 4. септембра водити разговори о независности Косова.

"Цитираћу оно што им је поручио председник Александар Вучић. Ако им је циљ и намера да разговарају о независности КиМ боље да не крећу на тај пут јер ће се сигурно вратити празних кофера и неоствареног циља", рекао је Ðурић за ТВ Пинк.

Он је нагласио да Србија жели "конструктиван" разговор о економским питањима, како да се помогне младим људима, са обе стране, који немају посао, како да се отворе административне линије и да се тргује без препрека, како ЦЕФТА споразум да функционише.

"О независности сами са собом могу да разговарају, не треба да троше керозин и време на такве разговоре", навео је он.

Кроз разговор са Приштином, како је навео, Београд се бори за очување стабилности и мира за народ на КиМ и у другим деловима Србије, те да су председник Вучић и државна делегација уложила огромне напоре од 2012. године.

Кроз разговоре, наводи, купљено је време за Србију да може економски да јача, да поправља спољнополитички положај у свету.

Упитан како ЕУ гледа на разговор у Вашингтону он је рекао да претпоставља да "нису одушевљени"

"Сутра, прекосутра очекујем да разговарамо са (Мирославом) Лајчаком. Очекује нас наставак техничког дијалога у Бриселу који ћу ја предводити. Разговараћемо о економској сарадњи, теми несталих и расељених лица и у Бриселу", рекао је он.

Појашњава да ће се ти разговори искористити да се створе услови да се Срби врате на своја огњишта.

"Искористићемо прилику да чујемо и став ЕУ о разговорима у Вашингтону. Наша позиција је одређена Резолуцијом Генералне скупштине УН из 2010. година која је ЕУ одредила као посредника у дијалога за статусна и политичка питања", закључио је он.

(Тањуг) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

блбл

25.08.2020 09:04

100% је и циљ састанка признање независности Косова и то зна и Вуциц. Блесав мозе да повјерује да их Трамп позива да мало поразговарају о економији измедју Србије и Косова. Није ми јасно засто срби стално сами себи скацу у стомак.Зар није паметније ниста не реци него реци па послије се правдати,лагати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

25.08.2020 12:17

Кесиц је рекао мирно раздрузивање, а теби јос ниста није јасно. П.С. Како је у Бањалуци - ево код нас славље у Сарајеву када смо цули да цемо се ми у Федерацији мирно раздрузити од Републике Српске.

Name

Ију

25.08.2020 13:05

Па писи ти онда, да цитамо истину. Ти као Скептик...све знас, а?!

Name

Мака сет

25.08.2020 09:37

Је л он мисли да их Твамп Свбин ма печење зове?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

25.08.2020 10:09

Реко па пореко...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

25.08.2020 10:48

То се односи и на бурлу и бисерку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм!?

26.08.2020 07:17

Вучић: Биће то бесане ноћи, спремни за све опције. Ето ноћи ће бити бесане ако на столу само економска питања. Е, глумац, глумац ...

ОДГОВОРИТЕ