"Citiraću Vučića, ne krećite na put ne trošite kerozin"

- Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić poručio prištinskoj strani da ne kreću u Vašington ukoliko im je cilj da razgovaraju o nezavisnosti.

Srbija 25.08.2020 | 10:03
"Citiraću Vučića, ne krećite na put ne trošite kerozin"

On je na taj način reagovao na izjavu potpredsednika vlade u Prištini Fatmira Ljimaja, koji je rekao da će se u Vašingtonu 4. septembra voditi razgovori o nezavisnosti Kosova.

"Citiraću ono što im je poručio predsednik Aleksandar Vučić. Ako im je cilj i namera da razgovaraju o nezavisnosti KiM bolje da ne kreću na taj put jer će se sigurno vratiti praznih kofera i neostvarenog cilja", rekao je Ðurić za TV Pink.

On je naglasio da Srbija želi "konstruktivan" razgovor o ekonomskim pitanjima, kako da se pomogne mladim ljudima, sa obe strane, koji nemaju posao, kako da se otvore administrativne linije i da se trguje bez prepreka, kako CEFTA sporazum da funkcioniše.

"O nezavisnosti sami sa sobom mogu da razgovaraju, ne treba da troše kerozin i vreme na takve razgovore", naveo je on.

Kroz razgovor sa Prištinom, kako je naveo, Beograd se bori za očuvanje stabilnosti i mira za narod na KiM i u drugim delovima Srbije, te da su predsednik Vučić i državna delegacija uložila ogromne napore od 2012. godine.

Kroz razgovore, navodi, kupljeno je vreme za Srbiju da može ekonomski da jača, da popravlja spoljnopolitički položaj u svetu.

Upitan kako EU gleda na razgovor u Vašingtonu on je rekao da pretpostavlja da "nisu oduševljeni"

"Sutra, prekosutra očekujem da razgovaramo sa (Miroslavom) Lajčakom. Očekuje nas nastavak tehničkog dijaloga u Briselu koji ću ja predvoditi. Razgovaraćemo o ekonomskoj saradnji, temi nestalih i raseljenih lica i u Briselu", rekao je on.

Pojašnjava da će se ti razgovori iskoristiti da se stvore uslovi da se Srbi vrate na svoja ognjišta.

"Iskoristićemo priliku da čujemo i stav EU o razgovorima u Vašingtonu. Naša pozicija je određena Rezolucijom Generalne skupštine UN iz 2010. godina koja je EU odredila kao posrednika u dijaloga za statusna i politička pitanja", zaključio je on.

(Tanjug) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

blbl

25.08.2020 11:04

100% je i cilj sastanka priznanje nezavisnosti Kosova i to zna i Vucic. Blesav moze da povjeruje da ih Tramp poziva da malo porazgovaraju o ekonomiji izmedju Srbije i Kosova. Nije mi jasno zasto srbi stalno sami sebi skacu u stomak.Zar nije pametnije nista ne reci nego reci pa poslije se pravdati,lagati...

ODGOVORITE
Name

SA

25.08.2020 14:17

Kesic je rekao mirno razdruzivanje, a tebi jos nista nije jasno. P.S. Kako je u Banjaluci - evo kod nas slavlje u Sarajevu kada smo culi da cemo se mi u Federaciji mirno razdruziti od Republike Srpske.

Name

Iju

25.08.2020 15:05

Pa pisi ti onda, da citamo istinu. Ti kao Skeptik...sve znas, a?!

Name

Мака сет

25.08.2020 11:37

Је л он мисли да их Твамп Свбин ма печење зове?

ODGOVORITE
Name

Da

25.08.2020 12:09

Reko pa poreko...

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

25.08.2020 12:48

To se odnosi i na burlu i biserku.

ODGOVORITE
Name

Hm!?

26.08.2020 09:17

Vučić: Biće to besane noći, spremni za sve opcije. Eto noći će biti besane ako na stolu samo ekonomska pitanja. E, glumac, glumac ...

ODGOVORITE