Правни хаос из врха власти преноси се и на локал

Тако се општина Невесиње, односно њена предузећа и установе, налазе у правном хаосу, јер одлуку потписују и средствима располажу руководна лица која су у статусу истеклог мандата вршилаца дужности. Ово је само још један доказ како се несређено стање с врха Републике Српске прелива и на локалне заједнице.

Република Српска 24.08.2020 | 20:26
Правни хаос из врха власти преноси се и на локал

Недавно је на редовној сједници локалне скупштине Невесиње усвојен извјештај о раду начелника Миленка Авдаловића (СНСД) за прошлу годину, у склопу кога се могло похвално чути о реализованим пројектима који, углавном, нису финансирани из општинског буџета.

Како преносе локални портали, притиснут примједбама и питањима опозиционих одборника, Авдаловић није могао да оправда неодговоран рад и недомаћинско расипање буџета.

Извјештај је усвојен, како то и бива, гласовима скупштинске већине, предвођене СНСД-ом и њиховим коалиционим послушницима.

Једно од питања које је остало без одговора односило се и на учешће општине у финансирању пројеката, као и велике разлике у цијени по расписаном тендеру и плаћеним рачунима по завршетку радова.

Као примјер одборници СДС-а навели су потписивање уговора о постављању пречистача за воду на језеру Алаговац, чија је цијена три пута већа од оне из пројекта 2016. године и која је достигла цифру од скоро три милиона марака.

Да је опозиција била доминантна, потврђује и то да још увијек није објављен видео-запис тог скупштинског засједања, како би грађани могли да виде право стање о раду општинске администрације на челу са начелником Авдаловићем, који сада брани боје СНСД-а. 

Иначе, ранија пракса говори да се видео запис објави након одржаних сједница локалне скупштине, што је сада изостало и што даје за право опозицији која тврди да власт нема шта показати, јер су изостали резултати рада, а буџетска средства су се прелила у уском кругу повлаштених фирми и појединаца.

Занимљиво је да су у тој општини скоро сви директори локалних предузећа и установа у незаконитом мандату.

Тако се руководиоци у "Комусу", Центру за социјални рад, Дому здравља, "Водоводу" итд. налазе у статусу вршилаца дужности чији су мандати, како се тврди, истекли давно.

Тако се општина Невесиње, односно њена предузећа и установе, налазе у правном хаосу, јер одлуку потписују и средствима располажу руководна лица која су у статусу истеклог мандата вршилаца дужности. 

Ово је само још један доказ како се несређено стање с врха Републике Српске прелива и на локалне заједнице. Треба ли наглашавати да су углавном директори јавних предузећа и установа у Републици Српској, гдје власт опонаша СНСД, такође у мандату вршилаца дужности?

Ваљда им је тако лакше држати под контролом руководна лица, која су под сталном пресијом да ли ће им мандати бити продужени па се тако и најлакше свашта и потписује, а нико не одговара. Све до једном!

(БН)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Данило

24.08.2020 20:01

Тужна је та гарнитура послушника, који климају дезертер у. Немају своју главу ни мисао, скуп корумпираних незналица. Изгубљени у времену и похлепи. Врјеме је да их народ казни и почисти из општине. Иако имају два своја кандидата из снсд а Миленка и Шиповца, Овога пута ће их Цвјетић и Васиљевић згазити на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

25.08.2020 06:10

Ово мој народе није дрзава за нормалне градјане, који имају, мозак, оци и уси. Дрзава болесне власти и јос болеснијих пратилаца- климоглаваца.

Name

Билећа

25.08.2020 06:14

Ево прилике да опет гласате за одликоване студенте из Подгорице и дезертере из Минхена о Митровдану!!! Нек вам је на част Невесињци.

Name

Самурај из возуће

25.08.2020 06:26

Све исто и још много горе је и у Добоју.У рату град херој а у миру град папака,послушника и кукавица који мирно трпе терор и безакоње обренбега и његове фамелије.Нажалост избори неће ништа промјенити јер не постоји опозиција.

Name

Мало

24.08.2020 20:14

Мало су се заиграли превише. Авдаловић ће бити жестоко кажњен на изборима. Најмање својом кривицом, а највише због самарџића, уљаревића и сличних. На крају крив је јер је дозволио отимачину и непотизам, а праве људе гурно у страну. Велико је незадовољство правог чланства. Потоп сљеди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

25.08.2020 06:08

Ово је дрзава која силује здрав разум, и покусај прављења приватне дрзаве.

Name

Боско

25.08.2020 08:46

Гласајте за дезертера Таминдзију насу ће вам пут пијеском

Name

Симо П

24.08.2020 20:14

Миле Уљаревиц је запослио 5 цланива своје породице у дрзавна предузеца а ХЕТ-ов бетон и масине му граде вилу од милион КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вазно је

24.08.2020 20:27

стари сам цлан али никада висе за миленка нецу гласати.ето му мила и слицних.овако размисљају и лале и цига и многи који створисе странку.никада висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Л. П.

25.08.2020 06:33

Лале цига и такви оличење поштења. Узорни чланови и грађани. Узор младима, благо оном с ким нису.

Name

Патриота

27.08.2020 05:58

Од тих пет чланова породице њих четири је већ било запослено када је Миле Уљаревић ушао у политику, дакле неистина. Брата му је спреман запослити свака страна компанија јер је стручњак. А не кажете да је та "вила" коју је саградио постојала већ 30 година као недовршена кућа на Килавцима. Он ју је довршио и сигурно му није требало ни милион марака ни било чија помоћ! Нека се стиди ко лаже!

Name

ацо

24.08.2020 20:37

авдаловиц огрнут у бјело по насељима као спасилац.нема ста задивљујуце.херој насег доба.снимат цесе филм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.08.2020 21:09

Јели могуће људи. Бсш силно миленко од тебе, огрнеш чашаф и мислиш ко сам ти, ја сам ти. Па пусти народу аудио и видео снимак, нек се увјере људи у твоја чуда. Ако не пустиш у праву је марић. Онда си миш обичан.

Name

'

24.08.2020 20:40

ти в.д. директори це одлицно проци на изборима.сви це бити врацени у свој брлог гдје и припадају,огадили су се људима својом бахатосцу и полтронством

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже драги

25.08.2020 05:30

Устаничко и херојско српско Невесиње,шта си дочекало да те секта снсд води и управља тобом.Рушите то у новембру,гладајте за Цвијетића, да вам се преци мртви не октећу у гробу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.08.2020 06:41

Шиповац убачен да разбије гласаче опозиције, али и незадовољних социјалиста и снсд оваца. Једном црвен увјек црвен. У праву си, једино сви за Цвјетића Лукавачког тића.

Name

Xxx

25.08.2020 06:39

Ста су друго оцекивали од о аквих људи ово су увјек били царсиске пудлице и то це и остати....Гласајте опет за нијих

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПО

25.08.2020 07:43

Људи пустите човјека на миру, он се не пита ни у кући, па како ће у општини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ

25.08.2020 10:20

НЕ ПИТА СЕ АЛИ ЗАТО ВАЉА ГЛУПОСТИ.МАСКОТА НОВИНАРЦИЦ НЕТАЛЕНТОВАНИ ЗА БИЛО СТА СЕМ ИНТРИГА И НАДУВАНОСТИ.ЗРЕО ЗА ПАД СА ВЛАСТИ/ ОСТАТИ ЦЕ УПАМЦЕН ПО ДОДЈЕЛИ НАЈВЕЦЕГ ПРИЗНАЊА ИЗ РАТА ДЕЗЕРТЕРУ.ГЛУПОСТ ЗА ГИНИСА

Name

Невесиње

25.08.2020 09:53

Невесињци изаберите срамоту или част. Невесињци дјецо зашто упрљасте очеве дједове и прадједове, Невесињци зар вас није срамота историје, Невесињци ваша дјеца стидјеће се рећи одакле су. Невесињци да би сачували име и понос Невесиња имате шансу како видим да гласате за храброг, поштеног, образованог човјека са прве линије фронта од почетка до краја Милована Цвијетића, а и у миру вам показао да жели ред,правду и слободу.Невесињци шта вам још треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесињац

25.08.2020 10:45

Гласаћу за МИленка увијек док се буде кандидовао. Ко га не воли његов проблем али дебело гријеши. Не воле га јер је поштен човјек и јер је вриједан и марљив и јер је урадио за Невесиње више него што су многи очекивали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.08.2020 11:53

Ти си на товилишту код зовог дола сигурно. Пуне јасле празна глава