Ускоро промоција нове књиге Радмиле Карлаш

У четвртак, 27. августа, с почетком у 20.00 часова, на степеницама испред Народне и универзитетске библиотеке РС одржаћемо промоцију збирке приче "Лутак" Радмиле Карлаш. Ово је наставак манифестације "Љето на степеницама библиотеке" коју наша издавачка кућа спроводи у сарадњи са НУБ РС.

Република Српска 24.08.2020 | 19:51
Ускоро промоција нове књиге Радмиле Карлаш

Њене приче се дешавају у неком недефинисаном времену које може бити ово наше, али исто тако може бити и прије педесет или сто година, јер су лишене свега што би могло бити оптерећујуће у смислу конкретног временског одређења, а фокусиране на оно суштинско. У њима су само људи, њихови међусобни  односи и силе које на њих утичу, а које не морају да буду од овога свијета.

И то је нешто од чега вас понекад прође језа, јер су те приче понекад на граници фантастике, али то није ни епска, ни научна, ни некаква фантастика из хорор књижевности, већ нешто што удара у саму срж наше колективне имагинације и не престаје док не завршимо са читањем, а некад и након тога.

Радмилин језик је изузетно избрушен и питак, њени описи су јасни и све о чему пише с лакоћом замишљамо пред нашим очима. И због тога све што читамо оставља на нас још јачи утисак.

Радмила Карлаш дугогодишња је новинарка. Новинарством је почела да се бави у својој дванаестој години у ревијама Џубокс и Филм. Широј јавности позната је кроз свој вишедеценијски рад за ББЦ, Воице оф Америца, WДР (Келн), Алтернативе Информатион Нетwорк (АИМ) и многе друге принтане и електронске медије.

До сада је објавила два романа: „Четворолисна дјетелина" и „Кад утихну мелези", те збирку прича „Погрешан перон". Чланица је Друштва писаца БиХ. Живи у Бањалуци.

Част да представе књигу поред ауторке имаће Тања Ступар Трифуновић те издавач Борис Максимовић.

Промоција ће се одржати уз поштовање свих прописаних мјера за сузбијање пандемије вируса корона, а максималан број посјетилаца је ограничен на 50.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Па

25.08.2020 05:30

Ради ли ова дје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.08.2020 11:26

Ради као књизевик и умјетник. У нормалним дрзавама то је занимање и професија.

Name

Биља

25.08.2020 21:29

Жена од 70 година, глуми средњошколку.

ОДГОВОРИТЕ