Uskoro promocija nove knjige Radmile Karlaš

U četvrtak, 27. avgusta, s početkom u 20.00 časova, na stepenicama ispred Narodne i univerzitetske biblioteke RS održaćemo promociju zbirke priče "Lutak" Radmile Karlaš. Ovo je nastavak manifestacije "Ljeto na stepenicama biblioteke" koju naša izdavačka kuća sprovodi u saradnji sa NUB RS.

Republika Srpska 24.08.2020 | 19:51
Uskoro promocija nove knjige Radmile Karlaš

Njene priče se dešavaju u nekom nedefinisanom vremenu koje može biti ovo naše, ali isto tako može biti i prije pedeset ili sto godina, jer su lišene svega što bi moglo biti opterećujuće u smislu konkretnog vremenskog određenja, a fokusirane na ono suštinsko. U njima su samo ljudi, njihovi međusobni  odnosi i sile koje na njih utiču, a koje ne moraju da budu od ovoga svijeta.

I to je nešto od čega vas ponekad prođe jeza, jer su te priče ponekad na granici fantastike, ali to nije ni epska, ni naučna, ni nekakva fantastika iz horor književnosti, već nešto što udara u samu srž naše kolektivne imaginacije i ne prestaje dok ne završimo sa čitanjem, a nekad i nakon toga.

Radmilin jezik je izuzetno izbrušen i pitak, njeni opisi su jasni i sve o čemu piše s lakoćom zamišljamo pred našim očima. I zbog toga sve što čitamo ostavlja na nas još jači utisak.

Radmila Karlaš dugogodišnja je novinarka. Novinarstvom je počela da se bavi u svojoj dvanaestoj godini u revijama Džuboks i Film. Široj javnosti poznata je kroz svoj višedecenijski rad za BBC, Voice of America, WDR (Keln), Alternative Information Network (AIM) i mnoge druge printane i elektronske medije.

Do sada je objavila dva romana: „Četvorolisna djetelina" i „Kad utihnu melezi", te zbirku priča „Pogrešan peron". Članica je Društva pisaca BiH. Živi u Banjaluci.

Čast da predstave knjigu pored autorke imaće Tanja Stupar Trifunović te izdavač Boris Maksimović.

Promocija će se održati uz poštovanje svih propisanih mjera za suzbijanje pandemije virusa korona, a maksimalan broj posjetilaca je ograničen na 50.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pa

25.08.2020 05:30

Radi li ova dje?

ODGOVORITE
Name

re

25.08.2020 11:26

Radi kao knjizevik i umjetnik. U normalnim drzavama to je zanimanje i profesija.

Name

Bilja

25.08.2020 21:29

Žena od 70 godina, glumi srednjoškolku.

ODGOVORITE