Скандал због фотографија Тотијеве кћерке (13)

Хиперсексуализација дјетињства и адолесценције, која се граничи с подстицањем на педофилију - овако је предсједница Покрета родитеља Елисабета Скала оцијенила објављивање на насловној страници таблоидног магазина "Ðенте", фотографије у купаћем костиму кћерке бившег капитена фудбалског клуба Рома Франческа Тотија.

Забава 24.08.2020 | 19:37
Скандал због фотографија Тотијеве кћерке (13)

Фотографија је у Италији узбуркала јавност, изазвала оштре реакције на друштвеним мрежама и за сада, тужбу Удружењу новинара.

Дјевојчица је снимљена дијелом са леђа, а наслов алудира да је позадина 13-годишње дјевојчице "идентична мајчиној", Илари Блази, познатој ТВ водитељки и супрузи прослављеног, сада бившег фудбалера.

Оштро су реаговали и родитељи.

Франческо Тоти је оптужио директора магазина "Ðенте", листа који се бави углавном трачевима, за "комерцијализацију дјечијег тијела", а мајка Илари је на свом Инстаграм профилу иронично "захвалила" директорки магазина Моники Моска "за показани сензибилитет апострофирајући стражњицу малољетне дјевојчице на насловну страну".

Да хипокризија магазина буде већа, лице дјевојчице замућено је да би се "поштовала приватност малољетнице", иако је фотографисана у плиткој води поред свог свјетски познатог оца.

"Овакве ствари морају бити одмах прекинуте, и то од стране институција које се баве заштитом наше дјеце, али и да би се одбранило новинарство и медијска комуникација која поштује права малољетника", изјавила је предсједница Покрета родитеља.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар