Skandal zbog fotografija Totijeve kćerke (13)

Hiperseksualizacija djetinjstva i adolescencije, koja se graniči s podsticanjem na pedofiliju - ovako je predsjednica Pokreta roditelja Elisabeta Skala ocijenila objavljivanje na naslovnoj stranici tabloidnog magazina "Ðente", fotografije u kupaćem kostimu kćerke bivšeg kapitena fudbalskog kluba Roma Frančeska Totija.

Zabava 24.08.2020 | 19:37
Skandal zbog fotografija Totijeve kćerke (13)

Fotografija je u Italiji uzburkala javnost, izazvala oštre reakcije na društvenim mrežama i za sada, tužbu Udruženju novinara.

Djevojčica je snimljena dijelom sa leđa, a naslov aludira da je pozadina 13-godišnje djevojčice "identična majčinoj", Ilari Blazi, poznatoj TV voditeljki i supruzi proslavljenog, sada bivšeg fudbalera.

Oštro su reagovali i roditelji.

Frančesko Toti je optužio direktora magazina "Ðente", lista koji se bavi uglavnom tračevima, za "komercijalizaciju dječijeg tijela", a majka Ilari je na svom Instagram profilu ironično "zahvalila" direktorki magazina Moniki Moska "za pokazani senzibilitet apostrofirajući stražnjicu maloljetne djevojčice na naslovnu stranu".

Da hipokrizija magazina bude veća, lice djevojčice zamućeno je da bi se "poštovala privatnost maloljetnice", iako je fotografisana u plitkoj vodi pored svog svjetski poznatog oca.

"Ovakve stvari moraju biti odmah prekinute, i to od strane institucija koje se bave zaštitom naše djece, ali i da bi se odbranilo novinarstvo i medijska komunikacija koja poštuje prava maloljetnika", izjavila je predsjednica Pokreta roditelja.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar