БГ: Најпожељнији град за израелске дипломате?!

Током протекла два мјесеца делегиран је нови амбасадор Државе Израел за Београд, као и номинован предсједник Кнесетове Посланичке групе пријатељства са Србијом. У оба случаја међу најбројнијим пријавама заинтересованих налази се Србија. Имајући у виду да су у конкуренцији биле и међу најатрактивнијим пријестоницама земаља ЕУ, завидан положај тим још више импонује.

Србија 24.08.2020 | 15:23
БГ: Најпожељнији град за израелске дипломате?!

Како за БН преноси почасни конзул Републике Србије у Беер Шеви, Александар Николић, на основу недавних састанака, у оквиру њихових припрема, са амбасадором Јахел Вилан-ом (Yахел Вилан) и предсједником Кнесетове групе пријатељства, послаником Боаз Топоровским (Боаз Топоровскy), из партије Yесх Атид-Телем, Србија ужива висок углед пријатељске земље са којом су разноврсни облици институционалне, привредно-трговинске, научно-академске, културно-умјетничке, спортске и сваке друге сарадње у постојаном успону. 

У низу промотивних потеза Београда током текуће године, најупечатљивији је свакако обраћање предсједника Републике Србије, Александра Вучића, на годишњој конференцији Америчко-јеврејског комитета за јавне послове (АИПАЦ).

Како Николић наводи, привлачност Амбасаде у Београду, који на нерезидентној основи покрива и за Републику Црну Гору, краси више компаративних предности.

 На првом мјесту, када се ради о Израелцима, увијек је лична безбједност, која се доживљава у Србији на изразито високом нивоу. Потом, конструктивна и пријатна атмосфера, како званичног и службеног, тако и приватног сектора.

Коначно, географска близина, фреквенција авио-саобраћаја (у редовним временима – 12 директних летова седмично, три авио-компаније, у 6-мјесечној сезони, између аеродрома Бен-Гурион и Никола Тесла), занимљиво географско окружење и за њихове појмове релативно ниски трошкови живота. 

Свему овоме треба додати и утемељену инфраструктуру члановима породица дипломатског кора, почев од међународних школа, те локалну јеврејску заједницу.   

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар