Од Штрахеа до Бенона, сви иза решетака?!

Као по правилу, сви „државници“ и „дипломате“ са којима се сусрећу Милорад Додик, Жељка Цвијановић врло брзо после састанака заврше иза решетака.

Република Српска 22.08.2020 | 16:08
Од Штрахеа до Бенона, сви иза решетака?!

- Десетине милиона долара које Владе Републике Српске сваке године нетранспарентно баца на „лобирање“, преко својих Представништава, министра Клокића и Министарства за економске односе са иностранством, не само да немају никакав позитиван ефекат већ праве велику штету угледу Републике Српске.

Као по правилу, сви „државници“ и „дипломате“ са којима се сусрећу Милорад Додик, Жељка Цвијановић врло брзо после састанака заврше иза решетака.

Додик је Жељку Цвијановић слао у Америку да га покуша скинути са црне листе, а са тим циљем „излобиран“ је новцима пореских обвезника Републике Српске састанак са Стивом Беноном, бившим стратегом и савјетником Доналда Трампа, који је у свом дому угостио Цвијановићку.

Умјесто укидања санкција Додику, због финансијских малверзација Стив Бенон је ухапшен и завршио је иза решетака.

Додик се годинама хвалио добром сарадњом и односима са десничарском Слободарском партијом Аустрије и њеним бившим лидерима Штрахеом и Гуденусом.

Предсједник СНСД путовао је у Беч, сликао се са Штрахеом и најављивао инвестиције, са циљем да обмане домаћу јавност како има углед и конекције на западу, али је Штрахе врло брзо доживио политички бродолом.

Додик је чак био гост на свадби Тајане Тајчић и Јохана Гуденуса, о чему је извјештавао РТРС, а управо је она једна од особа која се повезује са афером „Ибица“, која је уздрмала и довела до пада Владе канцелара Себастијана Курца и ванредних парламентарних избора у Аустрији.

-Све што погледам све је пјесма, све што такнем све је бол, записао је велики Иво Андрић, а овај стих могао би се парафризирати на Додика и Жељку, јер кога они дотакну, са ким се рукују и састану, као да су уклети, врло брзо буду бачени у окове. Због тога би дипломате и државници требали бити опрезни, јер ризикују пуно.

Можда је све случајност и неко проклетство, а можда иза сваког сусрета стоје новци и корупција па хапшења корумпираних нису случајна.

Десетине милиона долара бачено је из буџета Српске на промоције и лобирања, а умјесто побољшања угледа ми смо изоловани од остатка свијета, заобилазе нас сви озбиљни инвестирори, нема страних гостију и туриста а углед Републике Српске је све мањи.

То је последица чињенице да се не промовише Република већ појединци, који су корумпирани и уцјењени, а недемократска владавина, бројне велике афере, заробљене институције и заробљена држава, створили су репутацију на коју нико није поносан.

Умјесто појединца треба промовисати природне љепоте, градити институције и побољшати животни стандард, да нам народ не бјежи са ових простора, а онда ће се поправити наш углед и имиџ у свијету.

хттп://небојсавукановиц.инфо/  

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Мариц

22.08.2020 14:28

Снсд секта су сотонина колијевка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијела

22.08.2020 15:08

Ми смо их довели на власт. Испразно Србовање и инат це да нас коста.

Name

Ре Данијела

22.08.2020 18:46

Зар ти стварно мислис да је бисерка добила изборе? Бас као сто је Солаја у Зворнику све са 100%

Name

Наса посла

22.08.2020 14:35

РДЈА РДЈУ НАДЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+++ Наса посла

22.08.2020 17:50

То је тацно он окупља око себе све неке типове реко би цовјек из подземља Али је трагицна истина да они тог насег дудука прво огуле долари еури се бацају кода су бабовина. јадни порезни обавезници ако их јос и има у српској

Name

Дддд

22.08.2020 19:02

САМО ЗЕЉКА БИЛА НА КУРСУ,НИСТА НАРОЦИТО,ВАЉДА НЕСТО НАУЦИЛА ОД ОВИХ БЈЕЛОСВЕТСКИХ ДЕБИЛА.

Name

И они ће

22.08.2020 15:10

Ако бог да завршити ко пријатељи им,мислим на додика и пејову унуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВОМАТИЦ АДМИРАЛ

22.08.2020 15:31

Ово је ништа за партнерство које имају са Новоматиц Адмиралом и то кад исплива на површину биће весело. Новоматиц Адмирала и Јохан фон Граф су под истрагом у Аустрији због прања новца и утаје пореза, а у Републици Српској захваљујући вези са Милорадом Додиком раде шта год хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ревизија Републике Српске

22.08.2020 16:35

Аустријиско тужилаштво само треба саслушати ЈОВУ Радукића ревизора Републике Српске и то је то, а Јово Радукић је укључен у Новоматицово прање новца и утаје пореза у Републици Српској. Јово Радукић ће бити одличан свједок сарадник јер је пијанци а самим тим и кукавица. Једино ако га не снађе неки задес јер ко има посла са Милорадом и сектом црно му се пише.

Name

Ре

22.08.2020 19:34

Новоматиц преко Додика контролише институције Републике Српске. Прљавим новцем нарко картела из Јужне Америке и Јужне Африке су корумпирали Милорада Додика и њему блиске битанге па сад контролишу институције за које су постени људи дали животе,а њихове породице на ивици егзистенције. Јадно је шта смо себи дозволи!!!

Name

Три дана

24.08.2020 12:29

Прије три дана се истрага почела бавити компанијама у Србији и Републици Српској, а које регистровао Новоматиц Адмирал. Милораде најебо си.......!!!!!!!!!!!!!!!

Name

Алан Форд

22.08.2020 16:21

Само још да ови одавде заврше у бајбоку. И биће све ок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милидраг сиа

22.08.2020 19:11

Ово су њихови лобисти, којим они лоповима дају паре а и треба их купати.

Name

РЕ ЗВОРНИК

22.08.2020 16:34

И они би требали бити иза решетка, већ одавно, да је имало правне државе, и поштеног судства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

23.08.2020 00:28

САМО ВИ ГЛАСАЈТЕ ЗА СНСД ПА ЦЕТЕ ИМАТ И "ПРАВНУ" ДРЗАВУ . СРЕТАН ПУТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто је ред,, ред је

23.08.2020 08:00

Е сад је на реду да и наша плавокоса предсједница добије част и прилику да и она заврши иза решетака .

ОДГОВОРИТЕ