Od Štrahea do Benona, svi iza rešetaka?!

Kao po pravilu, svi „državnici“ i „diplomate“ sa kojima se susreću Milorad Dodik, Željka Cvijanović vrlo brzo posle sastanaka završe iza rešetaka.

Republika Srpska 22.08.2020 | 16:08
Od Štrahea do Benona, svi iza rešetaka?!

- Desetine miliona dolara koje Vlade Republike Srpske svake godine netransparentno baca na „lobiranje“, preko svojih Predstavništava, ministra Klokića i Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom, ne samo da nemaju nikakav pozitivan efekat već prave veliku štetu ugledu Republike Srpske.

Kao po pravilu, svi „državnici“ i „diplomate“ sa kojima se susreću Milorad Dodik, Željka Cvijanović vrlo brzo posle sastanaka završe iza rešetaka.

Dodik je Željku Cvijanović slao u Ameriku da ga pokuša skinuti sa crne liste, a sa tim ciljem „izlobiran“ je novcima poreskih obveznika Republike Srpske sastanak sa Stivom Benonom, bivšim strategom i savjetnikom Donalda Trampa, koji je u svom domu ugostio Cvijanovićku.

Umjesto ukidanja sankcija Dodiku, zbog finansijskih malverzacija Stiv Benon je uhapšen i završio je iza rešetaka.

Dodik se godinama hvalio dobrom saradnjom i odnosima sa desničarskom Slobodarskom partijom Austrije i njenim bivšim liderima Štraheom i Gudenusom.

Predsjednik SNSD putovao je u Beč, slikao se sa Štraheom i najavljivao investicije, sa ciljem da obmane domaću javnost kako ima ugled i konekcije na zapadu, ali je Štrahe vrlo brzo doživio politički brodolom.

Dodik je čak bio gost na svadbi Tajane Tajčić i Johana Gudenusa, o čemu je izvještavao RTRS, a upravo je ona jedna od osoba koja se povezuje sa aferom „Ibica“, koja je uzdrmala i dovela do pada Vlade kancelara Sebastijana Kurca i vanrednih parlamentarnih izbora u Austriji.

-Sve što pogledam sve je pjesma, sve što taknem sve je bol, zapisao je veliki Ivo Andrić, a ovaj stih mogao bi se parafrizirati na Dodika i Željku, jer koga oni dotaknu, sa kim se rukuju i sastanu, kao da su ukleti, vrlo brzo budu bačeni u okove. Zbog toga bi diplomate i državnici trebali biti oprezni, jer rizikuju puno.

Možda je sve slučajnost i neko prokletstvo, a možda iza svakog susreta stoje novci i korupcija pa hapšenja korumpiranih nisu slučajna.

Desetine miliona dolara bačeno je iz budžeta Srpske na promocije i lobiranja, a umjesto poboljšanja ugleda mi smo izolovani od ostatka svijeta, zaobilaze nas svi ozbiljni investirori, nema stranih gostiju i turista a ugled Republike Srpske je sve manji.

To je posledica činjenice da se ne promoviše Republika već pojedinci, koji su korumpirani i ucjenjeni, a nedemokratska vladavina, brojne velike afere, zarobljene institucije i zarobljena država, stvorili su reputaciju na koju niko nije ponosan.

Umjesto pojedinca treba promovisati prirodne ljepote, graditi institucije i poboljšati životni standard, da nam narod ne bježi sa ovih prostora, a onda će se popraviti naš ugled i imidž u svijetu.

http://nebojsavukanovic.info/  

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Maric

22.08.2020 14:28

Snsd sekta su sotonina kolijevka

ODGOVORITE
Name

Danijela

22.08.2020 15:08

Mi smo ih doveli na vlast. Isprazno Srbovanje i inat ce da nas kosta.

Name

Re Danijela

22.08.2020 18:46

Zar ti stvarno mislis da je biserka dobila izbore? Bas kao sto je Solaja u Zvorniku sve sa 100%

Name

Nasa posla

22.08.2020 14:35

RDJA RDJU NADJE.

ODGOVORITE
Name

+++ Nasa posla

22.08.2020 17:50

To je tacno on okuplja oko sebe sve neke tipove reko bi covjek iz podzemlja Ali je tragicna istina da oni tog naseg duduka prvo ogule dolari euri se bacaju koda su babovina. jadni porezni obaveznici ako ih jos i ima u srpskoj

Name

Dddd

22.08.2020 19:02

SAMO ZELJKA BILA NA KURSU,NISTA NAROCITO,VALJDA NESTO NAUCILA OD OVIH BJELOSVETSKIH DEBILA.

Name

И они ће

22.08.2020 15:10

Ако бог да завршити ко пријатељи им,мислим на додика и пејову унуку.

ODGOVORITE
Name

NOVOMATIC ADMIRAL

22.08.2020 15:31

Ovo je ništa za partnerstvo koje imaju sa Novomatic Admiralom i to kad ispliva na površinu biće veselo. Novomatic Admirala i Johan fon Graf su pod istragom u Austriji zbog pranja novca i utaje poreza, a u Republici Srpskoj zahvaljujući vezi sa Miloradom Dodikom rade šta god hoće.

ODGOVORITE
Name

Revizija Republike Srpske

22.08.2020 16:35

Austrijisko tužilaštvo samo treba saslušati JOVU Radukića revizora Republike Srpske i to je to, a Jovo Radukić je uključen u Novomaticovo pranje novca i utaje poreza u Republici Srpskoj. Jovo Radukić će biti odličan svjedok saradnik jer je pijanci a samim tim i kukavica. Jedino ako ga ne snađe neki zades jer ko ima posla sa Miloradom i sektom crno mu se piše.

Name

Re

22.08.2020 19:34

Novomatic preko Dodika kontroliše institucije Republike Srpske. Prljavim novcem narko kartela iz Južne Amerike i Južne Afrike su korumpirali Milorada Dodika i njemu bliske bitange pa sad kontrolišu institucije za koje su posteni ljudi dali živote,a njihove porodice na ivici egzistencije. Jadno je šta smo sebi dozvoli!!!

Name

Tri dana

24.08.2020 12:29

Prije tri dana se istraga počela baviti kompanijama u Srbiji i Republici Srpskoj, a koje registrovao Novomatic Admiral. Milorade najebo si.......!!!!!!!!!!!!!!!

Name

Alan Ford

22.08.2020 16:21

Samo još da ovi odavde završe u bajboku. I biće sve ok.

ODGOVORITE
Name

Milidrag sia

22.08.2020 19:11

Ovo su njihovi lobisti, kojim oni lopovima daju pare a i treba ih kupati.

Name

RE ZVORNIK

22.08.2020 16:34

I oni bi trebali biti iza rešetka, već odavno, da je imalo pravne države, i poštenog sudstva.

ODGOVORITE
Name

KIKI

23.08.2020 00:28

SAMO VI GLASAJTE ZA SNSD PA CETE IMAT I "PRAVNU" DRZAVU . SRETAN PUT

ODGOVORITE
Name

Sto je red,, red je

23.08.2020 08:00

E sad je na redu da i naša plavokosa predsjednica dobije čast i priliku da i ona završi iza rešetaka .

ODGOVORITE