Аустралију изненадио снијег, пало преко једног метра

Антарктички зрак који је данас доспио до југоистока Аустралије, са собом је донио сњежне падавине и у нижа надморска подручја неколико држава, а бројни становници уживали су у ријетком догађају упркос снажном вјетру и обилнијем снијегу који је блокирао цесте у неким дијеловима земље.

Свијет 22.08.2020 | 14:31
Аустралију изненадио снијег, пало преко једног метра

Фотографије градова покривених снијегом диљем Новог Јужног Велса, Викторије и оточне државе Тасманије преплавиле су друштвене медије.

 - Данас смо у Цанберри уживали у пахуљама – објавио је државни Метеоролошки уред на Тwиттеру.

У неколико планинских регија пало је и више од једног метра снијега, а хладно вријеме задржаће се, вјероватно, још неколико дана, твитао је Уред.

 - То је феноменално - рекао је Рај Кумар за "Севен Нетwорк". Он је са породицом из Сиднеја отпутовао у град Оберон који се налази у Модрим планинама Новог Јужног Велса да би тамо уживали у снијегу. То су подручје прошле године похарали велики пожари, јавља Хаyат.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Роб

22.08.2020 14:28

Поздрав за Аустралију..одано говорим,странка која се активно бави одласком насих људи би добила гласове обесправљених..конкретно сто треба да урадите да активно радите и будете веза насим људима са послодавцима у свим земљама..овако немам воље да гласам ни за позицију ни опозицију .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није то ниста

23.08.2020 07:37

Насе изненади снег у децембру а тек у јануару и то сваке године.

ОДГОВОРИТЕ