Australiju iznenadio snijeg, palo preko jednog metra

Antarktički zrak koji je danas dospio do jugoistoka Australije, sa sobom je donio snježne padavine i u niža nadmorska područja nekoliko država, a brojni stanovnici uživali su u rijetkom događaju uprkos snažnom vjetru i obilnijem snijegu koji je blokirao ceste u nekim dijelovima zemlje.

Svijet 22.08.2020 | 14:31
Australiju iznenadio snijeg, palo preko jednog metra

Fotografije gradova pokrivenih snijegom diljem Novog Južnog Velsa, Viktorije i otočne države Tasmanije preplavile su društvene medije.

 - Danas smo u Canberri uživali u pahuljama – objavio je državni Meteorološki ured na Twitteru.

U nekoliko planinskih regija palo je i više od jednog metra snijega, a hladno vrijeme zadržaće se, vjerovatno, još nekoliko dana, tvitao je Ured.

 - To je fenomenalno - rekao je Raj Kumar za "Seven Network". On je sa porodicom iz Sidneja otputovao u grad Oberon koji se nalazi u Modrim planinama Novog Južnog Velsa da bi tamo uživali u snijegu. To su područje prošle godine poharali veliki požari, javlja Hayat.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rob

22.08.2020 14:28

Pozdrav za Australiju..odano govorim,stranka koja se aktivno bavi odlaskom nasih ljudi bi dobila glasove obespravljenih..konkretno sto treba da uradite da aktivno radite i budete veza nasim ljudima sa poslodavcima u svim zemljama..ovako nemam volje da glasam ni za poziciju ni opoziciju .

ODGOVORITE
Name

Nije to nista

23.08.2020 07:37

Nase iznenadi sneg u decembru a tek u januaru i to svake godine.

ODGOVORITE