Наваљног хоће да пребаце у њемачку болницу

Немачка невладина организација "Синема фор Пис" саопштила је данас да покушава да пребаци опозиционара Алексеја Наваљног у болницу у Немачкој.

Свијет 20.08.2020 | 20:31
Наваљног хоће да пребаце у њемачку болницу

Организација за одбрану људских права, позната по својој подршци руским опозиционарима, жели да Наваљног пребаци из болнице у Сибиру где се сада налази.

"Из хуманитарних разлога организовали смо да буде на располагању медицински авион да би Наваљни могао да буде пребачен у Немачку", рекао је за немачки дневник Билд председник те организације Јака Бизиљ.

Он је већ раније организовао операцију истог типа 2018. године за члана оспораване руске групе Пуси Рајот.

Наваљни, критичар руског председника Владимира Путина, није се осец́ао добро током лета Томск-Москва, па је пребачен у болницу након хитног слетања у Омск, написала је на Твитеру његова портпаролка Кира Јармиш.

Наваљни је данас после подне и даље у коми и на апаратима одељења интензивне неге у болници у Сибиру након што му је позлило због, како сматрају његови сарадници, тровања повезаног са његовим политичким ангажманом.

(Бета Фото: ЕПА/Маxим Карлаyев)  

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Са стране

20.08.2020 19:18

Убих се од вере у "невладине организације". Још из рата знамо која је то шпијунска стока. А знамо да и код нас у "невладином сектору" и "међународним организацијама" раде само особе високих моралних начела и неспорног образовања. Неки су чак средње завршили пре "иноземних" факултета од два семестра, а упознао сам и неке са правим дипломама. Они су, додуше, у мањини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

20.08.2020 19:54

Подсетимо се вијести из маја ове године, "Професор Универзитета у Питсбургу Бинг Лиу, који је истраживао вирус корона, убијен је из ватреног оружја током викенда". То није било сумњиво убиство, а тај Кинез је радио у истој лабораторији као што постоји у Wухану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјерујем

21.08.2020 05:14

Све је ово изрежирано. Чудно да се овај отрова баш за вријеме кризе у Бјелорусији. И сад драматично пребацивање у Њемачку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб Влаховић-Цигановић

21.08.2020 05:33

Кинези, Руси, САД...иста багра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо Туркиц-Балиц

21.08.2020 08:20

...као и ми!

Name

Можда

21.08.2020 11:45

Можда је отуда и финансиран?

ОДГОВОРИТЕ